Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Botoxul provoaca depresie

Cercetatorii britanici lovesc din nou! De aceasta data, tinta studiilor lor au fost femeile care si-au facut injectii cu botox. Acestea, sustin specialistii, pot cadea foarte usor in depresie.

Vezi și

Initiatorul studiului referitor la starea psihica a femeilor injectate cu botox este un profesor de la Universitatea din Cardiff. Acesta a reusit sa-si gaseasca destul de greu participantele la studiu, dar si cand a reusit, nimic nu i-a mai stat in cale.

Ce a descoperit profesorul britanic, acompaniat de suita de colegi in ale psihologiei? Ca femeile care si-au injectat toxina botulinica in ridurile de langa nas - asa-numitele "linii ale rasului" - cad mult mai usor in depresie decat cele care au primit doza de ser-minune in ridurile din frunte. A venit, desigur, si explicatia stiintifica. In momentul in care botoxul este injectat in "liniile rasului", hohotele de ras nu mai sunt posibile. Desigur, persoana respectiva se distreaza, doar ca pe fata ei nu se mai vede asta. La inceput nu e un dezastru, dar - in timp - creierul primeste un semnal. Ceva de tip "razi, dar nu e rasul tau".

Si doamnele care isi baga botox in ridurile de pe frunte pot cadea si ele prada depresiei. In cazul lor, se intampla din cauza ca cei din jur nu realizeaza cand sunt deranjate de ceva anume sau cand sunt nervoase. Cele mai relaxate sunt, insa, femeile care au suferit aceasta interventie la ridurile de la ochi, unde se formeaza "laba gastii", cum i se spune un popor. Chiar daca par tot timpul mirate, acestea nu simt niciun disconfort, de nicio natura. Pur si simplu, au senzatia ca "mirarea din seringa" le face sa para. nevinovate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Botoxul provoaca depresie