Băutura-vedetă in restaurantele din România. Costă 30 de lei paharul, însă medicii laudă efectele asupra organismului
E sezonul florilor de soc, iar socata a devenit băutura-vedetă. Preparatul făcut din flori proaspete de soc a ajuns în meniurile restaurantelor cu pretenţii şi se vinde mai bine ca niciodată. Preţurile pentru un pahar din băutura tradiţională dulce-acrişoară sunt pe măsură. În funcţie de ingredientele folosite şi de aspect, un pahar costă în jur de 30 de lei
De Mădălina Chiţac la 23.05.2022, 21:31E sezonul socului, şi băuturile aromate care conţin aceste flori au ajuns să fie incluse în meniul multor restaurante.
Socata e delicioasă şi apreciată în orice combinaţie.
Petre Ivan, proprietar restaurant: În fiecare zi pregătim zeci de astfel de preparate pe bază de soc. 40-50 de băuturi fără alcool şi tot cam aşa şi aceasta pe bază de alcool. Varianta fără alcool e 28 de lei. Cantitate de 550 de mililitri. iar varianta cu alcool 32 de lei.
Alexandru Ignat, manager terasă: Este printre cele mai cerute băuturi din meniul nostru în momentul de faţă. Zilnic, vindem aproximativ 100-120 de pahare de socată. O achizitionam de la un producător local. Are un termen de valabilitate de 7 zile, dar noi o vindem mult mai repede.
- Mâncare stricată, grăsime arsă, mizerie și pereți mucegăiți. Imagini de coşmar în mai multe restaurante...
- Ce mâncau timișorenii, fără să știe, la unele restaurante din centrul orașului. Nereguli grave descoperite de...
- "Vedeta" fermelor româneşti, care dă 6.000 de litri de lapte pe an. Am putea da lovitura în marile magazine
Cel mai ieftin ieşim însă dacă ne facem singuri băutura.
Vânzătoare: La pungă 5 lei, la kg 25.
Reporter: Mai cumpără lumea soc?
Vânzătoare: Cumpără!
Reporter: Pentru ce?
Vânzătoare: Pentru socată.
Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist: Atenţie la cantitatea de zahar folosita, mai ales daca e un zahar alb rafinat. si atentie la cantitatea de alcool folosita. Cu cat e mai fermentata, cu atat are mai mult alcool.
Florile de soc nu sunt doar delicioas, ci şi sănătoase.
Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist: Atunci când bem ceai de soc sau socată efectul e diuretic. Eliminăm foarte multe lichide. Avem o digestie bună, corectă şi stimulează tranzitul intestinal.
Recomandarea este însă să nu consumăm zilnic mai mult de 300 mililitri de socată.