Antena Meniu Search
x

Video Ce mâncau timișorenii, fără să știe, la unele restaurante din centrul orașului. Nereguli grave descoperite de Protecția Consumatorilor

Nereguli grave descoperite de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Timiș, după o serie de controale la restaurante din mall-uri și zona centrală a municipiului Timișoara. 

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 18.05.2022, 17:37

Vezi și

Alimentele erau ținute la temperaturi nepotrivite, cuptoarele și tăvile pentru depozitare erau pline de murdărie, din alimente curgeau lichide, iar peste tot erau semne de neglijență cu privire la curățenie. În plus, comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit carne de pui expirată și un pește cu o consistență extrem de dubioasă, ce părea a fi aproape în putrefacție. O angajată a unei bucătării, întrebată de ce pune la comercializare carne de pui expirată, a răspuns sec: "Am ținut-o la congelator".

Amenzi pentru restaurantele cu mizerie din Timișoara

În total au fost verificați 13 operatori economici, dintre care 10 care s-au ales cu amenzi în valoare de 120.000 de lei și două avertismente. În cazul a trei unități s-a decis întreruperea prestării serviciilor. De asemenea, comisarii au cerut distrugerea alimentelor cu deficiențe.

"Principalele abateri au fost nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor calde și reci, condiții de depozitare necorespunzătoare în spații insalubre, cu pământ pe paviment, pereți netencuiți, utilaje, ustensile și mobilier murdar, cu strat gros de grăsime arsă", au constatat angajații Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului din Timiș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ce mâncau timișorenii, fără să știe, la unele restaurante din centrul orașului. Nereguli grave descoperite de Protecția Consumatorilor