Dreptul de a merge la sală, câştigat în instanţă
Reprezentanţii unei săli de sport din Timişoara au obţinut, în instanţă, anularea ordinului care le suspendă activitatea. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă şi aici vse menţine soluţia, toate sălile din ţară se pot redeschide.
De Iulia Pop la 18.04.2021, 12:01Decizia de oprire a activităţii în sălile de fitness, în localitățile cu mai mult de patru cazuri de COVID la mia de locuitori a fost contestată în instanţă de administratorii unui astfel de centru, din Timişoara.
Cosmin Șorban – proprietar sală de fitness: "Am ajuns la capătul unei toleranţe. Faptul că am dat în judecată Guvernul României a fost un gest de disperare. Nu aveam altă soluţie..."
Curtea de Apel Timişoara i-a dat câştig de cauză proprietarului.
Cosmin Șorban – proprietar sală de fitness: "Este trist rău de tot! Credeţi-mă, în sala asta sunt poveşti foarte frumoase cu oameni care încearcă să-şi depăşească limitele, cu oameni care trec peste problemele persoanele venind aici".
Un prim pas
Peisajul din sălile de fitness, altădată o sursă de energie, sănătate şi bună dispoziţie, este absolut dezolant. În instanţă s-a stabilit că măsura închiderii este discriminatorie, însă bătălia cu sistemul nu s-a terminat.
Paul Ciucur - avocat: "Am reuşit să demonstrăm, cel puţin provizoriu până la decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nelegalitatea unei hotărâri de guvern".
În instanţă, au fost cerute acte de la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică, pentru a demonstra dacă au existat focare de Covid-19 în sălile de sport din ţară.
Paul Ciucur - avocat: "Ministerul Sănătăţii a răspuns la dosar foarte prompt la faptul că nu au existat nici focare la sălile de sport sau fitness din ţară, dar nici nu au fost efectuate anchete epidemiologice. Pasionații de mişcare indoor sunt cei mai bucuroşi la aflarea deciziei".
"Diferenţa o face rutina pe care o ai tu, dacă nu-ţi place să alergi sau să mergi cu bicicleta, şi deodată eşti în casă şi nu poţi să ieşi, ai nevoie de sală pentru că tu eşti obişnuit cu sala şi dacă n-ai sală evident că s-a dus totul".
Decizia motivată a Curţii de Apel Timişoara va fi comunicată părţilor în cel mai scurt timp. În termen de 15 zile Guvernul României, dar şi MAI, pot depune recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.