Antena Meniu Search
x

Video Închiderea sălilor de fitness a dus la pierderi chiar şi de peste 50%. Când estimează specialiştii că îşi va reveni industria

Una din zece săli de fitness din România s-a închis definitiv în pandemie. Speriaţi de restricţii şi de pericolul infectării, clienţii au renunţat la antrenamente, iar patronii care s-au încăpăţânat să păstreze afacerea au pierderi de peste 50%. Şi chiar dacă industria începe încet-încet să-şi revină, afacerile sălilor de sport vor avea nevoie de mulţi ani să ajungă la situaţia dinaintea pandemiei spun specialiştii.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 17:37

Vezi și
  • Închiderea sălilor de fitness a dus la pierderi financiare chiar şi de peste 50%

În ultimul an, una din zece săli de fitness a ajuns să fie închisă din cauza pandemiei.

Andrei Bacoş, administrator sala de fitness: Am mai avut o locație la Dorohoi și din cauza pandemiei și a numărului scăzut de clienți am fost nevoiți în noiembrie anul trecut să închidem sala.

Gabriel Tonceanu, președinte al Federației Române de Culturism și Fitness: Este trist că în anul 2021 când lumea vrea să facă sport noi blocăm și puținele resurse pe care le avem.

Chiar şi acolo unde sălile au rămas deschise, proprietarii au fost afectaţi de scăderea drastică a numărului de clienţi.

Pe acelaşi subiect

Andrei Bacoş, administrator sala de fitness: Când pandemia a luat amploare lumea s-a speriat și n-a mai venit la sală, a fost o perioadă foarte grea pentru cei care dețin săli de fitness. 

Ovidiu Sfetcu, manager sala de fitness: Eforturile sunt datorită faptului a scăzut numărul de persoane care vin la sală. Mulți se tem datorită fobiei creată de media evita sala pentru că nu e un lucru neapărat necesar.

''Pot spune că a scăzut numărul de persoane cam la 30%''. 

Cum s-au adaptat clienţii schimbării

Închiderea sălilor, parţială sau definitivă, i-a afectat şi pe clienţi.

''Cu pandemie a fost aiurea, că a trebuit să ne antrenăm toți acasă, nu puteai să te antrenezi. Aici, la sală te mai iei cu cineva, ai un prieten cu care mai vii la sală și e altceva.''  

''Cred că am 5 ani de când vin la sală în pandemie. A fost greu, am încercat să fac acasă dar nu este la fel ca la sală''.

''Sunt aici de patru luni, luni, miercuri și vineri. Sportivii au și o doză de inconștiență și trebuie să faci ceva, unde să alergi, prin piața mică, prin gropile din Suceava''.

Înainte de pandemie, românii cheltuiau, anual, aproximativ 250 de milioane de euro pe abonamente la sălile de fitness.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Închiderea sălilor de fitness a dus la pierderi chiar şi de peste 50%. Când estimează specialiştii că îşi va reveni industria