Antena Meniu Search
x

Video Managerii sălilor de fitness au decis să mute aparatele de sport în aer liber

Se închid sălile de sport, dar se deschid noi posibilităţi. Managerii au decis să mute în aer liber toate aparatele de fitness pentru a respecta restricţiile şi noile reguli. Pentru a face sportul accesibil tuturor în aceste vremuri, administraţiile locale vor să pună la dispoziţia copiilor şi părinţilor terenurile de sport ale şcolilor.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 31.03.2021, 20:19

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Managerii sălilor de fitness au găsit soluţia prin care putem în continuare să facem mişcare şi să respectăm noile reguli aşa că au scos toate aparatele în aer liber. Sport şi sănătate pe unde se poate. Este noul slogan al iubitorilor de mişcare.

Sportivă: Este o idee minunată, mai ales că eu mă pregătesc pentru concurs. Pentru bikini fitness, campionatele europene şi am mare mare nevoie de mişcare. Sunt total de acord cu sportul în aer liber, mai ales când vremea este atât de frumoasă.

Chiar şi aşa, numărul de persoane care pot veni la sală în acelaşi timp va fi limitat.

Alin Ienac - director sportiv Stejarii Country Club: De duminică toate activităţile noastre se desfăşoară în aer liber. Avem tenis, fitness, clase de aerobic, un perete de căţărat, am ieşit şi cu karatele şi cu gimnastica afară.

Alexandra Nastasiu, instructor de fitness: Dintre activităţile de fitness de care mă ocup eu putem face afară cam 90%. Am reuşit să scoatem şi bicicletele de cycling, am scos din studioul de aerobic steppere, saltele, bare, discuri, greutăţi.

Alte ţări din Europa au găsit alte soluţii şi spun că sălile de sport nu sunt un pericol. Un studiu realizat de serviciul public de sănătate din Marea Britanie arată că aici a fost înregistrată cea mai mică rată de infectare: de 1,1%.

Kent Orrgrenis, CEO World Class România: E sigur să mergi la sala de fitness? Toate activităţile fizice îmbunătăţesc sistemul imunitar şi aduc beneficii sănătăţii. Ar trebui să devină un serviciu esenţial.

Lucru care s-a întâmplat deja în Spania, în ciuda restricţiilor. În sectorul 2 al Capitalei se ia în calcul deschiderea terenurilor de sport ale şcolilor pentru toată lumea.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Când eram mici ne duceam în curtea şcolii să batem mingea, jucăm baschet, erau alţii care jucau fotbal. Cred că trebuie să reluăm aceste obiceiuri de a face sport în curtea şcolii. Singura regulă este să nu fie ore.

În mediul online, peste 10 mii de oameni au semnat o petiţie prin care cer redeschiderea sălilor de fitness şi bazinelor de înot la interior. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sport » Managerii sălilor de fitness au decis să mute aparatele de sport în aer liber