Florin Cîţu a revocat ordinul privind modificarea indicatorilor pentru stabilirea carantinei. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

De Monica Palade.
Publicat: 14.04.2021, 22:00.
Actualizat: 14.04.2021, 22:08

Premierul Florin Cîţu a luat prima măsură de când a preluat interimatul de la Ministerul Sănătăţii. Şi anume, şeful Executivului a revocat ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial.

Prima măsură luată de Florin Cîţu de când a preluat interimatul de la Ministerul Sănătăţii

Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, premierul Florin Cîțu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare publicat, marți seara, de fostul secretar de stat Andreea Moldovan.

La puțin timp, revocarea ordinului a fost publicată în Monitorul Oficial. „Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României, partea I. A semnat pentru abrogare ministrul interimar al Sănătății, Florin Cîțu.

Un ordin care s-a lăsat cu demiteri

Citește și:

Ordinul prin care se introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, a fost cel care a semnănat sămânţa de scandal în coaliţie şi s-a lăsat cu demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi secretarul de stat Andreea Moldovan, cea care a şi semnat ordinul.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.