Pompierii români reiau lupta cu flăcările în Grecia. Salvatorii intervin pentru a proteja trei localităţi din zona Attica
Cei 142 de pompieri români trimişi să ajute la stingerea incendiilor din Grecia au ajuns cu bine la locul intervenţiei. Baza este stabilită la nord de Atena. Pompierii noştri vor ţine în permanenţă legătura cu un ofiţer grec, care îi va informa despre planurile de intervenţie ale autorităţilor elene şi unde este nevoie de suplimentarea efectivelor.
De Redactia Observator la 22.08.2021, 10:12Pompierii români au venit cu 28 de vehicule de intervenţie şi dispun şi de o dronă pentru recunoaşterea focarelor. Este a doua misiune în Grecia, pentru ei. La prima intervenţie, în insula Evia, aceştia au fost lăudaţi atât de autorităţile elene, cât şi de localnici pentru eficacitatea în misiune.
Prima misiune, în Attica
Pompierii intervin, duminică, pentru a asigura protecţia a trei localităţi din zona Attica, acţionând pentru a limita propagarea incendiilor astfel încât să nu fie puse în pericol comunităţile.
"Astăzi, pompierii români din Grecia au misiunea de a asigura protecţia a trei localităţi din zona Attica. Salvatorii vor acţiona pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunităţile", a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
- Pompierii români au plecat în Grecia. Primele imagini surprinse cu salvatorii trimişi din România
- Pompierii care au participat la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia, recompensaţi - VIDEO
- Misiune îndeplinită: pompierii români trimiși în Grecia se întorc acasă. Incendiile uriașe de vegetație au...
Dispozitivul de intervenţie va fi format din 8 maşini de stingere incendii de pădure, 4 cisterne şi un vehicul utilitar 4x4 UTV. Totodată, 6 salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.
"Un rol important în misiunea desfăşurată este constituit de supravegherea şi monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu şi facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenţie, cât şi pentru a urmări frontul flăcărilor", a explicat sursa citată.
În tot acest timp, se menţine o legătură permanentă cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.
Potrivit IGSU, având în vedere temperaturile ridicate şi condiţiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.