Antena Meniu Search
x

Video Misiune îndeplinită: pompierii români trimiși în Grecia se întorc acasă. Incendiile uriașe de vegetație au fost aduse sub control

Pompierii români trimiși în Grecia la începutul săptămânii trecute, pentru a ajuta la stingerea incendiilor uriașe de vegetație, se întorc acasă. Misiunea de pe Insula Evia a fost un succes, iar flăcările sunt în acest moment sub control. România a trimis în Republica Elenă 108 specialiști cu 22 de autospeciale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 16.08.2021, 08:23

pompieri români
Misiune îndeplinită, pompierii români se întorc acasă. Incendiile uriașe din Grecia au fost aduse sub control - IGSU

"Începând cu ziua de azi, echipele de intervenție din alte țări, venite în sprijinul pompierilor eleni prin Mecanismul de Protecție Civilă Europeană, au fost demobilizate, situația fiind sub control. Mulțumim populației, autorităților și pompierilor eleni pentru modul în care au primit colegii noștri și pentru sprijinul acordat pe durata misiunii acestora pe teritoriul Greciei. Totodată, mulțumiri și colegilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă pentru sprijinul și colaborarea. Împreună cu pompierii noștri au trecut granița și cei 25 de pompieri din Republica Moldova cu utilajele lor", a anunțat secretarul de stat Raed Arafat, în noaptea de duminică spre luni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Laude pentru cei 108 pompieri români trimiși în Grecia

Pe acelaşi subiect

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis un efectiv de 108 pompieri militari şi 22 de autospeciale în Grecia. Pompierii români au ajuns pe 8 august în Grecia, iar a doua au avut prima misiune pe Insula Evia, una dintre cele mai afectate zone. Intervenția pompierilor a fost lăudată de presa elenă.

"Potrivit mărturiilor martorilor şi localnicilor, pompierii români sunt mai buni decât o trupă de comando. Sunt instruiţi pentru orice situţie, au dezvoltat tactici pe care le găseşti doar în batalioanele Armatei şi acţionează pe câmpul pe luptă tratând focul nu ca pe un fenomen natural, ci ca pe un adversar real care are mai multe planuri de atac", scriu au scris cei de la menshouse.gr.

Portalul de ştiri fimes.gr a scris, de asemenea, un articol elogios la adresa pompierilor militari români după prima lor intervenţie în Grecia. Jurnaliştii eleni au lăudat organizarea exemplară, dar şi curajul românilor.

Pompierii români, comparați cu "extratereștrii" de jurnaliștii greci

"Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd", au scris jurnaliştii de la fimes.gr.

Premierul Greciei, mesaj de mulţumire pentru România

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, a postat pe 9 august un mesaj pe contul său de Twitter în care le mulţumeşte tuturor care au sărit în ajutorul ţării, în lupta cu flăcările.

Cele 22 de ţări care au contribuit la stingerea incendiilor din Grecia sunt: Austria, Croația, Cipru, Cehia, Franța, Germania, Polonia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Egipt, Israel, Kuweit, Moldova, Qatar, Serbia, Elveția, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Misiune îndeplinită: pompierii români trimiși în Grecia se întorc acasă. Incendiile uriașe de vegetație au fost aduse sub control