Tabără dedicată copiilor cu intoleranţă la gluten. Ce activităţi pot desfăşura cei mici timp de o săptămână în Valea Ierii din Cluj
Copiii care suferă de intoleranţă la gluten au o tabără doar a lor. Se organizează la Cluj şi aici restricţiile alimentare, care de multe ori sunt un calvar pentru cei mici, devin un prilej pentru activităţi distractive. Pentru părinţi, reprezintă modalitatea perfectă de a le oferi copiilor o experienţă inedită, poate prima de acest gen din viaţă.
De Redactia Observator la 25.08.2021, 18:01- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Tabără se află la a treia ediţie şi este iniţiativa unei mame a cărei fiice suferă de intoleranţă la gluten. Din dorinţa de a-i oferi o copilărie fericită, Camelia a făcut tot ce i-a stat în putinţă să nu o priveze de bucuriile specifice vârstei.
"Nu aveam unde să o trimit în nicio tabără unde să fie alimentată corect, adică fără gluten, m-am gândit eu să organizez aceste tabere", a mărturisit Camelia Coroianu, organizator.
Tabăra este organizată pentru a ajuta copiii cu probleme de sănătate
Din 2019, tabăra a devenit o alinare pentru părinţii ai căror copii au aceeaşi problemă de sănătate. Aici, cei mici au parte de un meniu special, adaptat nevoilor lor, dar şi de un program complet de activităţi sportive.
- Vacanţa perfectă e "la ţară". Tabăra din Apuseni le-a redat puştilor bucuria de a fi copii: "Din copilăria lor...
- Taberele de la Leghia şi Bucşoaia, odinioară arhipline cu copii, au ajuns în paragină - VIDEO
- Tabăra de la Zărneşti oferă şansa tinerilor din centrele de plasament de a învăţa să se adapteze la viaţa...
"Toţi copiii au şansa de a participa la orice activitate, atât cu părinţii în timpul liber, încât să meargă într-o drumeţie, să participe la o activitate cu bicicletele şi de ce nu traseele aplicativ utilitare, trasee motrice", a spus Marian Erema, instructor sportiv.
Programul taberei cuprinde şi seminarii în care copiii se familiarizează cu principiile alimentaţiei sănătoase. În plus, învaţă să gătească fără gluten în cadrul unui atelier. "A fost o provocare pentru mine, dar am acceptat-o cu mare drag, fiind convins că reuşeşc să îi ajut pe copii şi pe mămici să aibă o mâncare sănătoasă, să nu simţă neapărat că suferă de o boală", a povestit Flaviu Mărginean, bucătar.
Tabăra se organizează în comuna Valea Ierii din Cluj, durează 7 zile şi costă 1800 lei.