Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa perfectă e "la ţară". Tabăra din Apuseni le-a redat puştilor bucuria de a fi copii: "Din copilăria lor nu pot să-şi amintească decât blocul, şi atunci vin la noi"

Vacanţă la ţară pentru "copiii de oraş". Asta şi-a propus o hunedoreacă să le ofere elevilor care nu au avut ocazia să experimenteze viaţa la sat, la bunici. Taberele sunt menite să îi ducă în minunata lume a copilăriei la ţară, departe de telefoane, internet şi gadgeturi.

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 08:37

Vezi și

E vacanţa perfectă: cu mulţi copii în jur, fructe la discreţie, poteci de munte şi... animale în ogradă. La Vârtop, lângă Arieşeni, prichindeii au învăţat o mulţime de lucruri. Pentru cei mai mulţi a fost primul pas în lumea satului, aşa că nu e de mirare că au pus întrebări hazlii.

Nea Rovin e meşter popular în satul Pătrăhăiţeşti, din Apuseni. A început să lucreze în lemn de la 7 ani: "Apăi de la 7 ani tot lucrez, am furat meseria de la părinţi, de la tata, de la bunici".

Organizatorul taberei spune ca a vrut să le ofere copiilor câteva zile memorabile, dar şi educative. După peripeţiile din Munţii Apuseni, micuţii au aflat ce înseamnă viaţa la ţară şi libertatea de a străbate munţii.

"Majoritatea copiilor locuiesc la bloc, bunicii lor locuiesc şi ei la bloc şi atunci nu au ocazia să vadă ce înseamnă viaţă la bunici, viaţa la ţară. Citesc Creangă, Amintiri din copilărie, din copilăria lor nu pot să-şi amintească decât blocul, şi atunci vin la noi, în vacanţă la bunici, interacţionează direct cu animalele, direct cu tot ce e în curte", a declarat Silvia Olari, organizatoarea taberei.

Copiii s-au întors din tabăra din Apuseni cu sute de fotografii şi amintiri numai bune pentru jurnalul de vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vacanţa perfectă e "la ţară". Tabăra din Apuseni le-a redat puştilor bucuria de a fi copii: "Din copilăria lor nu pot să-şi amintească decât blocul, şi atunci vin la noi"