Cel mai căutat loc de drumeție din Brașov. Reacţia unui turist străin, care a venit aici pentru a doua oară
Peisajul de poveste, aerul curat şi vremea frumoasă au transformat muntele Tâmpa în cel mai căutat loc de drumeție pentru turiștii și localnicii din Brașov. Vorbim de un parc întins pe aproximativ 200 de hectare, înconjurat şi de oraș dar și de munți, mai exact o oază de relaxare pentru oamenii sătui de aglomeraţie.
De Claudiu Loghin la 08.04.2024, 08:03La nord-vest, centrul vechi al Brașovului. La sud-est, unul din cele mai frumoase cartiere din municipiu. Iar la sud-vest, potecile spre zona înaltă a masivului Postăvarul. Acesta este muntele Tâmpa, locul în care poți să fotografiezi culorile intense din petalele de Crucea voinicului sau să surprinzi o veveriță grăbindu-se, pe scoarța unui copac.
Tâmpa: muntele din inima oraşului
- Bărbat: Magnific, superb, frumos! Priveliştea, mişcarea, aerul în primul rând.
- Reporter: Greu de urcat?
- Bărbat: Pentru noi, nu. Pentru copii, da. Sunt puturoşi.
"E o privelişte superbă, mai ales când este soare şi senin", spune un turist străin, aflat aici pentru a doua oară.
- Încă un oraș din România, pe punctul de a bate Bucureștiul la prețurile la locuințe, după Cluj-Napoca și...
- Festivalul Clătitelor, prilej de bucurie pentru gurmanzi, în Braşov. Banii din vânzare vor fi folosiţi în scop...
- Au cumpărat apartamente în Braşov, dar la un an după ce s-au mutat au aflat că mai au de plătit şi 55.000 de euro
În weekendurile cu vreme frumoasă, dar și după amiezele senine din timpul săptămânii, potecile de pe Tâmpa sunt animate de iubitori de natură care aleargă, se plimbă cu bicicleta sau pur și simplu merg în drumeție în căutarea unui punct de belvedere.
"O drumeţie pe Tâmpa este frumoasă şi pentru că oferă vizitatorului imagini memorabile de jur împrejur. De aici, spre exemplu, de pe Vârful Tâmpa, se văd mai ales într-o astfel de zi frumoasă zona înaltă a masivului Postăvarul, un colţ din masivul Bucegi şi un pic mai în stânga creasta principala a masivului Piatra Craiului", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.
Urcarea pe Tâmpa durează o oră, maxim o oră și jumătate. Muntele se află, în prezent, în custodia Autorității Naționale de Administrare a Ariilor Naturale Protejate.