Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Clătitelor, prilej de bucurie pentru gurmanzi, în Braşov. Banii din vânzare vor fi folosiţi în scop caritabil

Clătite dulci, cu zacuscă sau cu brânză de burduf. Cu astfel de delicatese au fost întâmpinaţi, în acest sfârşit de săptămână, mii de turişti la Prejmer, din judeţul Braşov, acolo unde a încept Festivalul Clătitelor. Un eveniment în care tradiţia şi gustul se îmbină perfect şi dau naştere desertului preferat al românilor. Nu doar că au înfulecat pe săturate, dar au plecat acasă şi cu o reţetă autentică de clătite.

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 09:05

Vezi și

Mii de clătite au fost întoarse, răsucite şi umplute cu ingrediente dulci sau sărate, pentru toţi pofticioşii veniţi la festival. Gospodinele au lucrat la foc continuu încă de la primele ore ale dimineţii.

Savoarea i-a atras pe turişti ca un magnet, iar gustul desăvârşit pentru care sunt recunoscute i-a făcut pe pofticioşi să parcurgă sute de kilometri pentru a încerca măcar un sortiment din acest desert.

Turist: Urmărim festivalul de câţiva ani şi nu ne-am făcut timp să venim până acum, iar ne-am făcut timp şi am venit. Am venit de la Buzău.

Turistă: Am venit în excursie. Sunt din Călăraşi şi am venit pentru Festivalul Clătitelor. 

Festivalul Clătitelor, un obicei străvechi

Festivalul Clătitelor este un obicei moştenit de la saşi. Pe vremuri, aceștia obişnuiau să se costumeze şi porneau pe uliţe într-o caravană.

Cazelia Pleșoiu, președinte Asociația Femina: În trecut, înaintea începerii postului, saşii treceau pe străzile din localitate, în căruţe, în care aveau un aragaz, aveau butelie, aveau tigăile pregătite, iar consătenii le dădeau materia necesară, respectiv făină, lapte ouă.

Festivalul Clătitelor a ajuns la a 16-a ediţie şi se organizează la doi paşi de vestita biserică evanghelică fortificată, acolo unde tradiția carnavalului de Fasching este la ea acasă. Un obicei ce a determinat chiar agenții de turism să includă sărbătoarea în ofertă.

Cazelia Pleșoiu, președinte Asociația Femina: Am încercat să reînviem acele tradiţii şi să le ducem mai departe.

Banii pe care gospodinele din Prejmer i-au obţinut din vânzarea clătitelor vor fi folosiţi în scop caritabil. Aceştia vor fi donaţi elevilor cu posibilități materiale precare, dar şi şcolarilor care excelează la învăţătură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Festivalul Clătitelor, prilej de bucurie pentru gurmanzi, în Braşov. Banii din vânzare vor fi folosiţi în scop caritabil