Oferte speciale pentru turişti, lângă Sibiu. Vacanţele care aduc oamenii mai aproape de natură
Prin ecoturism, descoperim natura şi tradiţiile zonelor pe care decidem să le vizităm. Iar una dintre destinaţiile perfecte pentru acest tip de turism este Sibiul, cu toate împrejurimile lui. Plaiurile Transilvaniei capătă un farmec cu totul aparte în sezonul rece, fără să mai vorbim de exerienţele gastronomice din aceste zone.
De Redactia Observator la 04.10.2022, 17:01Zeci de operatori de turism au venit cu oferte speciale care să atragă turiştii în zonele pitoreşti din jurul Sibiului. Mulţi au însoţit oamenii pe trasee turistice pentru a le prezenta frumuseţea zonei. "Sperăm să fie la fel de soare ca şi până acum. Momentan am avut puţin de urcat, n-a fost atât de dificil. Ce apreciez foarte mult la privelişte este că se poate observa cum a crescut Sibiul de-a lungul timpului", spune un turist.
Frumuseţile din zona Sibiului, descoperite prin ecoturism
"Undeva în dreapta, lângă bisericuţa mică, fosta biserică greco-catolică, vedeţi casa în care s-a născut Emil Cioran. Emil Cioran, mare filosof român care după ce a părăsit România, s-a stabilit în Franţa. Vorbea cu dor de Răşinariul lui natal", arată Florin Ionescu, ghid turistic.
"Via Transilvanica. Săptămâna viitoare avem inaugurarea după patru ani de zile, timp în care am lucrat foarte foarte mult cu partenerii comunităţii. E un traseu pe care-l poate face oricine, am încercat să-l creăm astfel încât să fie sigur, în primul rand", mărturiseşte Iulian Gabor, reprezentant Tasuleasa Social.
- Festivalul Imaginarium, tradiţia care atrage sute de spectatori la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti. Spectacolele...
- La început de octombrie, turiştii s-au distrat la mare ca în mijlocul verii. Hotelierii, surprinşi de numărul...
- Vacanțele de sărbători, mai scumpe în această iarnă. Cât costă un sejur de Crăciun sau Revelion în Poiana...
Andreea deţine o pensiune pe malul Oltului, unde turiştii se pot delecta cu mâncăruri tradaţionale. "Îi întâmpinăm şi cu produse naturale. Cele mai multe produse naturale sunt cultivate de noi. Îi invitam pe cei care sunt dornici să descopere tainele bucătăriei, adică facem împreună cu ei şi zacuscă şi produse tradiţionale", povesteşte Andreea Bogdan.
Târgul de poame din Sălişte a ajuns la a treia ediţie
În timp ce adulţii au explorat traseele turistice, cei mici s-au bucurat de ateliere deosebite în cadrul evenimentului. "Sunt multe surprize şi bucurii. Prima, mai aproape acum, este târgul de mere, târgul de poame cum l-am numi noi, care are loc de foarte mult timp şi unde puteţi să găsiţi soiuri de mere vechi de peste 200 de ani, pătule, ionatan, golden şi aşa mai departe", spune Lavinia Alexe, reprezentant Primăria Sălişte. Târgul se află la cea de-a treia ediţie şi îşi propune să promoveze destinaţiile pitoreşti din zona Sibiului.