Antena Meniu Search
x

Video Vacanțele de sărbători, mai scumpe în această iarnă. Cât costă un sejur de Crăciun sau Revelion în Poiana Braşov

Vacanţele de sărbători sunt mai scumpe, în această iarnă. Hotelierii anunţă deja scumpiri din cauza creşterii de preţuri la gaze şi energie electrică. În Poiana Braşov, un pachet de Revelion costă în medie cu 10 sau 15 la sută mai mult decât sezonul trecut. Şi pentru vacanţele exotice, românii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.09.2022, 21:24

Vezi și

Un sejur de Crăciun sau Revelion în Poiana Braşov va fi mult mai scump decât anul trecut. Într-un hotel de trei stele,decorul şi priveliştea costă.

Adriana Cernat, recepţioneră:  De Revelion, tarifele pornesc pentru o cameră dublă de la 7.400 de lei, camera fiind cu şemineu şi vedere către masivul Postăvarul. Tarifele au crescut cu 10 la sută faţă de anii precedenţi. 

Sărbătorile sunt şi mai scumpe la un hotel de patru stele. Între 4.300 şi 5.700 lei, de Crăciun şi între 7.000 şi 9.200 lei, de Revelion. 

Gabriel Roşca, director hotel: Noi am adăugat undeva la 15 la sută, scumpirea reală, pe preț de cost, nicidecum o scumpire pe adaosul comercial, să se reflecte și în venituri. 

Pe acelaşi subiect

Ce înseamnă "mai scump", la munte, la cinci stele? 

Sorin Coman, director pensiune: Preţurile sunt undeva, să le estimăm așa, cu 15 - 18% mai mari, față de anul trecut. Pentru un pachet de cinci zile, preţul pleacă undeva în jur de 1.200 de lei pe noapte, pentru o familie cu un copil. 

În Poiana Braşov gradul de ocupare este deja de 40 la sută cu trei luni înainte de anul nou. Iar cine îşi doreşte să petreacă Revelionul în străinătate, trebuie să ştie că vacanţele exotice s-au scumpit anul acesta chiar şi cu 50 la sută. 

Roxana Ilinca, reprezentant agenţie turism: Dacă anul trecut 7 zile într-un resort de 4 stele all inclusive in Punta Cana, transport aerian inclus era într-un maxim de 1400-1500 de euro de persoană, anul acesta sub 1.800-2.000 de euro de persoană, acelaşi resort, cu aceleaşi servicii incluse nu mai este disponibil. 

Dubai, Egipt şi Zanzibar sunt printre cele mai căutate destinaţii de vacanţă pentru sărbătorile de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Vacanțele de sărbători, mai scumpe în această iarnă. Cât costă un sejur de Crăciun sau Revelion în Poiana Braşov