Antena Meniu Search
x

Video Ziua fără mașini, la Sibiu. Oamenii, încântaţi să vadă oraşul liber: "E frumos să-l vezi aşa, doar clădirile"

Ieri a fost ziua fără maşini la Sibiu. Pe mai multe străzi din zona centrală accesul autoturismelor a fost interzis cu ocazia Săptamanii Europene a Mobilităţii. Astfel, pietonii au avut mai mult loc pentru a se plimba sau pentru a participa la tot felul de activităţi gândite de organizatori. Oamenii au fost încurajaţi să folosească bicicletele şi trotinetele, dar şi să se bucure de beneficiile mersului pe jos.

de Andrei Naiţă

la 19.09.2022, 08:20

Vezi și

Săptămâna Europeană a Mobilităţii are loc an de an în perioada 16-22 septembrie. Şi autorităţile din Sibiu s-au alăturat acestei campanii. Autoturismele au dispărut de pe străzile din centrul istoric al oraşului, care au devenit loc de promenada pentru localnici şi turişti.

Monica Tomboș, organizator eveniment: Se pot întâmpla foarte mult lucruri atunci când eliberezi o stradă de maşini şi de locuri de parcare şi laşi oamenii să se desfăşoare pe ea după bunul plac.

Oamenii au fost încântaţi să vadă oraşul atât de liber, cu atât de puţine maşini

Bărbat: E frumos să-l vezi aşa fără maşini, doar clădirile, monumentele istorice, soare.

Femeie: Mi se pare foarte important să lăsăm maşina acasă să ne mişcăm, să facem un pic de sport, mai ales că se apropie toamna, iarna şi avem tendinţa să stăm mai mult în casă decât să ieşim afară să ne bucurăm de vreme.

Cei care au ajuns în centrul oraşului au avut ocazia să participe la tot felul de activităţi sportive, pregătite de organizatori. Au putut trage cu arcul la ţintă, au jucat baschet şi au putut închiria gratuit biciclete. De Ziua Europeană a mobilităţii, cei care au ajuns la grădina zoologica sau la muzeul ASTRA cu bicicleta sau trotineta au avut intrare gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ziua fără mașini, la Sibiu. Oamenii, încântaţi să vadă oraşul liber: "E frumos să-l vezi aşa, doar clădirile"