Antena Meniu Search
x

Video A început vânătoarea de rable pe străzile din Bucureşti. Sunt "culese" maşinile abandonate în parcare

Toamna se culeg mașinile abandonate de pe străzi. Primăriile din București au adunat peste o mie de vehicule, cu sau fără stăpân, uitate pe locuri publice de parcare. În sectorul 5, a apărut o problemă.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 19.11.2020, 20:27

Vezi și
  • Muncitorii au început curăţenia pe străzile din sectorul 5.
  • 13 maşini au ridicat în ultimele zile dar au pe listă alte 330.

Autorităţile le-au ridicat, dar acum nu ştiu câţi bani să le ceară proprietarilor. Aşa că cei care le revendică, le primesc gratis.

Localnic: S-au transformat dubițe în adevărate pubele. Și au depozitat acolo, cartoane tot ce… nu știu. Până acum nu s-a sesizat nimeni

Localnic: Șobolani, pisici, copii care își rup mânuțele și picioarele încercând să le folosească ca pe jucării, nu este o noutate. Trebuiau ridicate demult

Cristina Nicolae, poliția locală Sector 5: Noi începem procedura prin afișarea unei somații în parbrizul mașinii, după 10 zile verificăm dacă mașina este în aceeași locație

Proprietarii sunt apoi anunțați printr-o somație prin poștă. În cazul mașinilor care nu mai au număr de înmatriculare, polițiștii locali dau anunț la ziar.

Cristina Nicolae, poliția locală Sector 5: Le facem un referat pentru dispoziția de ridicare și o ridicăm

Odată ridicate, vehiculele ajung în parcările speciale din fiecare sector. Sunt sigilate astfel încât nimeni să nu poată umbla la bunurile din interior.

Posesorii mașinilor ridicate au la dispoziție 30 de zile pentru a le recupera. Nu înainte însă de a plăti o amendă dar și contravaloarea ridicării și depozitării. Dacă nu, vehiculul intră în posesia primăriei și este vândut, de cele mai multe ori, la fier vechi.

Reporterii observator au insistat să afle cât costă să-şi recuperezi maşina ridicată. Surpriză, o poţi face gratuit pentru că în consiliul local nu s a ajuns la un consens privind suma.

Mașinile parcate în locuri publice și cu ITP și RCA expirate de mai mult de 6 luni sunt considerate abandonate.

În sectorul 4, peste 900 de vehicule au fost ridicate de la începutul anului şi până acum. Iar în sectorul 6, posesorii a aproape 1000 de maşini au fost avertizaţi să şi le mute de pe domeniul public. În sectorul 1 din 2300 de rable care ocupau tot atâtea locuri de parcare, au mai rămas 1300 pe străzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » A început vânătoarea de rable pe străzile din Bucureşti. Sunt "culese" maşinile abandonate în parcare