Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cea mai titrată judoka din România susține micii campioni

"Orice copil poate deveni campion!" Chiar şi într-un sport extrem de solicitant cum este judo. Încurajarea vine de la cea mai titrată judoka pe care o are România - Alina Dumitru.

de Redactia Observator

la 28.12.2015 , 20:00

 "Orice copil poate deveni campion!" Chiar şi într-un sport extrem de solicitant cum este judo. Încurajarea vine de la cea mai titrată judoka pe care o are România - Alina Dumitru. Campioana olimpică îi încurajează pe micii sportivi să nu se abată de la drumul spre marea performanţă. Urmăriţi mesajul emoţionant al Alinei Dumitru, pentru "Campionii lui Moş Crăciun", într-un interviu acordat în exclusivitate echipei Observator.

Ca să urce pe care mai înaltă treaptă a podiumului, la Jocurile Olimpice, Alina Dumitru a muncit enorm. Şi a făcut multe sacrificii.

După Jocurile Olimpice din 2012, Alina s-a retras cu un palmares de 64 de medalii. Acum, pregăteşte viitori campioni, la clubul Steaua. Şi vede în ochii lor aceeaşi determinare care a împins-o şi pe ea spre marea performanţă.

Vezi și

Judo, în traducere "calea supleţii", este un sport olimpic complex şi dur. Când păşesc prima dată pe tatami, copiii intră într-o lume nouă. Învaţă apoi să-şi coordoneze mişcările, să cadă fără să se accidenteze, să se apere. Mult mai important, însă, află ce înseamnă disciplina, respectul pentru adversar şi antrenor.

Judo dezvoltă orientarea în spaţiu şi îndemânarea. Iar competiţiile îi stimulează pe copii.

Alina Dumitru s-a alăturat campaniei Observator "Campionii lui Moş Crăciun" şi îi încurajează pe cei mici să-i urmeze exemplul.

"Ca învingător, nu mă voi înfumura, iar ca învins, voi munci înzecit pentru a mă pregăti." Este a şaptea învăţătură din decalogul luptătorului de judo. În acest spirit sunt educaţi copiii care practică sportul. Fiecare trebuie să ştie că nu trebuie să se dea bătut. Ci să se ridice de fiecare dată şi să se străduiască şi mai tare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Campanii » Cea mai titrată judoka din România susține micii campioni