Antena Meniu Search
x

Patru frati din Botosani au trecut peste saracie si au devenit cei mai buni elevi din scoala

Au crescut singuri. Parintii au fost mai mult cu numele. Toti copiii aveau pana-n sapte ani. Cu un tata detinut si o mama plecata la munca in Grecia, patru frati din Mures au sters amintirea noptilor petrecute pe strada si au aratat ca minunile exista.

Vezi și

Au vrut, au putut si au ajuns cei mai buni din scoala. Stiu ca fara carte nu vor putea sa isi implineasca visul: sa isi cumpere o casa unde sa locuiasca impreuna cu mama lor.

O ora de mers cu masina, de la Targu Mures catre Iernut, apoi usor stanga catre Bistrita, sapte kilometri pana la Zau de Campie. Acolo sta Alexandru, alaturi de cei trei frati mai mici. O casa mare, cu ferestre largi, pe care doar placuta de la intrare o deosebeste de celelalte locuinte. Casa de tip familial Zau de Campie. La usa, 15 perechi de pantofi. Tot atatea cati copii locuiesc in centru.

In casa de la Zau a invatat tot ce stie. Sa scrie, sa deseneze si sa hraneasca animalele. Nu uita o clipa ca viata nu a fost mereu asa.

Niciunul dintre frati nu a uitat noptile in aer liber si nici cum alergau, desculti, vacile pe deal. Amintirile, atat de vii, il fac pe Alex sa isi doreasca mai mult.

El si fratii lui sunt cei mai buni din scoala si acum vrea sa castige Olimpiada Nationala de Religie. Premiul cel mare, o excursie in Grecia. Acolo, langa mama, mai au un frate, pe Denis.

Ar fi trecut granita de mult timp, dar tatal biologic tine cu dintii de o semnatura care ar face cat o mie de daruri. Vrea cu tot dinadinsul sa isi stie copiii departe de mama si pana acum a reusit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Campanii » Patru frati din Botosani au trecut peste saracie si au devenit cei mai buni elevi din scoala