Antena Meniu Search
x

Fii Moş Crăciun pentru un campion! Mama lui Raul, micul pugilist, nu vrea să cerșească

Raul, puştiul care visează să scrie istorie în box, o arată din plin

Vezi și

Raul (Află POVESTEA LUI AICI), puştiul care visează să scrie istorie în box, o arată din plin. Înainte să-şi dorească echipament şi haine groase pentru iarnă, băiatul tânjeşte după îmbrăţişarea mamei.

La mii de kilometri de casă, în Franţa, mama lui Raul încearcă să facă rost de bani să-şi hrănească familia. O echipă Observator a văzut exact cum trăieşte femeia şi ce şanse ar avea să-i dea aripi unui campion care se sufocă în sărăcie. Pe acorduri de mandolină şi în sunetul clapelor de orgă, Franţa pare tărâmul tuturor posibilităţilor. Aşa i s-a părut şi Alexandrei Lăcătuş, mama lui Raul Hanzi, micul campion la box. Femeia şi-a lăsat familia acasă, în speranţa unei vieţi mai bune. Ani la rând a trăit din mila francezilor şi trimitea bani acasăcând putea.

Acum, Alexandra face menaj, are grijă de doi bătrâni şi se ocupă de două fetiţe. Una dintre fete e a ei. Gesica, sora lui Raul. Destinul pare să fi fi avut planuri diferite cu fraţii. La Hunedoara, Raul a avut zile în care a stat nemâncat. Gesica o are alături pe mama care nu o trimite nemâncată la culcare.

Alexandra locuieşte într-o casă, în Hayange. Un om cu suflet, spun ea, i-a dat un pat unde să doarmă. Ca şi la Hunedoara, nu stă singură. Încă 10 rromi stau cu ea acolo, nu au curent după ce casa a fost inundată. E aproape ca în blocul fantomă unde l-a lăsat pe Raul. La fel ca şi Raul, Alexandra nu are cu cine să-şi împartă nici bucuriile, nici necazurile. De curând a găsit, însă, linişte la biserică, unde merge din când în când să se roage. Deocamdată de Raul are grijă antrenorul lui şi oamenii cu suflet care au înţeles că şi campionii au nevoi.

„Nu peste mult timp, raul, o să vin acasă. O să facem sărbătorile împreună şi o să ne fie bine. Mama vă iubeşte mult de tot!”, i-a spus femeia copilului ei.

Campania realizată de Observator, Fundaţia Mereu Aproape şi sportguru.ro vă arată azi poveştile unei generaţii care poate schimba România, dacă primeşte o mână de ajutor.

TOATE DETALIILE CAMPANIEI LE AFLAŢI AICI!

O serie de materiale prezentate la Observator vor arăta cine sunt acești copii, în ce domeniu vor să facă performanță, cum se antrenează, ce nevoi au ei și, mai ales, ce visuri speră micuții să își îndeplinească. Fie că fac gimnastică, box, patinaj sau haltere, acești copii sunt uniți de dragostea pentru sport. Nu au însă la dispoziție mijloacele necesare pentru a face performanță, fie că vorbim de mediile sărace din care provin sau de lipsa unor locuri special amenjate care să le ofere condițiile necesare practicării sporturilor respective.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Campanii » Fii Moş Crăciun pentru un campion! Mama lui Raul, micul pugilist, nu vrea să cerșească