Antena Meniu Search
x

În Ajunul Crăciunului, campania Ajut eu! a împlinit noi dorințe

S-au scurs 26 de zile de când campania Ajut eu! a început să împlinească dorințe. Mii de oameni și-au spus povestea, poveste ce a fost întâmpinatã cu o mână de ajutor din partea Antenei 1, a telespectatorilor și a fundației Mereu Aproape.

de Redactia Observator

la 26.12.2019, 10:48

Gala Ajut Eu!, 24 decembrie
În Ajunul Crăciunului, campania Ajut eu! a împlinit noi dorințe - Antena 1

S-au scurs 26 de zile de când campania Ajut eu! a început să împlinească dorințe. Mii de oameni și-au spus povestea, poveste ce a fost întâmpinatã cu o mână de ajutor din partea Antenei 1, a telespectatorilor și a fundației Mereu Aproape.

Mii de dorinţe au fost înscrise în primele 26 de zile, iar aceste 26 de zile reprezintã doar începutul unui demers care a demonstrat că cei de acasă își pot uni forțele pentru o cauză comună, pentru a dărui un licăr de speranță.

S-au scurs 26 de zile de când am început împreunã acest fenomen, care poartã numele Ajut eu!, 26 de zile cât cei 26 de ani de când suntem împreunã, mereu aproape de telespectatori”, a spus Sandra Stoicescu.

În Ajunul Crăciunului, Gala Ajut eu! a început cu o poveste cunoscută de către telespectatori, a Jenicăi Hâncu, din comuna Segarcea, o mamă cu trei copii născuți pe meleaguri străine, în Ecuador, pe care îi crește singură într-o casă sărăcăcioasă a unei rude. Dorința ei și a copiilor ei era una greu de realizat: o casă. Și au primit-o. Nea Mărin Barbu i-a oferit cheia unei case noi, prin intermediul Antenei 1, al generoșilor și al fundației Mereu Aproape. Astfel, pe 24 decembrie telespectatorii au urmărit cum familia pășește pentru prima dată în casa pe care de acum înainte o vor numi acasă. În ea, visează să își clădească viitorul, iar, ceea ce părea nu de mult un vis, a început să capete formă: Am lacrimi în ochi de bucurie. Am așteptat momentul acesta de mult și nu era zi în care copiii să nu mă întrebe când ne mutăm la casa noastră. Casa pe care mi-am dorit-o cel mai mult acum o am. Este o bucurie foarte mare și nu am cuvinte să vă mulțumesc!”, a spus aceasta.

Seara a continuat cu cele mai frumoase momente din cadrul campaniei și s-a oprit asupra unei noi dorințe, și asupra unui alt individ care privește viața cu încredere, în ciuda greutăților. Loredana Jianu, o tânără din Olt de doar 30 de ani, suferă de o boala încă neclară care îi ține sufletul captive, într-un trup ce nu cântărește mai mult de 30 de kilograme: ”Am pus întotdeauna accent pe lucrurile plăcute, nicidecum pe cele neplăcute. Lucrurile mai puțin frumoase vin pentru a le sublinia pe cele frumoase!. Afecțiunile psiho-motorii, ce o împiedică să vorbească fluent, să meargă, să își desfășoare activitatea ca orice alt individ, nu au oprit-o, însă, din a-și continua studiile și a visa la viitor, căci tânăra speră să profeseze în domeniul juridic. Pe 24 decembrie, în cadrul Galei Ajut eu!, Loredana a primit un scaun cu rotile special, adaptat nevoilor sale, ce o va ajuta să fie cu un pas mai aproape de normalitate. Dorințele au fost împlinite rând pe rând în acest caz, căci, în platou, din spatele porții și-a făcut apariția și fratele Loredanei, pe care nu îl mai întâlnise de 6 ani.

Campania Ajut eu! începută de Antena 1 și fundația Mereu aproape continuă și în 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Campanii » În Ajunul Crăciunului, campania Ajut eu! a împlinit noi dorințe