Antena Meniu Search
x

Exclusiv O femeie care şi-a dus mama la un spital din Târgovişte a luat-o decedată, infectată cu Covid-19. Povestea ta, o campanie Observator

Povestea ta devine scopul nostru, al redacţiei Observator, de-a vă arăta dumneavoastră, celor care ne scrieţi cu zecile în fiecare zi, că lucrurile trebuie să fie schimbate. Mărturiile oamenilor ne arată că se confruntă, cel mai adesea, cu lipsa de reacţie din partea celor care ar trebui să-i salveze. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 25.11.2020, 20:12

Vezi și
  • Mădălina şi-a dus mama la spital, negativă. În mai puțin de două săptămâni femeia a murit
  • "De ce nepăsarea asta, de ce nu încercăm să salvăm oamenii, să facem tot posibilul?"
  • Observator îți ascultă povestea. Scrie-ne despre experiența ta din pandemie pe [email protected]

Într-o casă din Târgşoru vechi, o comună din Prahova, Ioana se simte rău. Are 27 de ani şi e singură acasa, cu doi copii mici.

Ioana Tudor: Am simptome specifice COVID şi anume febră, dureri de cap, de ochi, dureri musculare în tot corpul, arsuri şi dureri în piept, în gât frisoane, febră miros şi gust diminuat, oboseală, transpir. Cei de la ambulanţă... că nu sunt specifice COVID-ului şi în situaţia de faţă eu nu ştiu ce să fac... în afară de paracetamol, vitamine şi medicamente homeopate pentru că eu alăptez un bebe de două luni, eu nu ştiu ce să iau. Ce aş putea să fac?

Aşa că Ioana rămâne acasă, până când se va simţi suficient de rău ca ambulanţa să vină să o testeze. Şi-atunci, cui rămân cei aflați la graniţa dintre simptome foarte grave şi uşoare? 

Mădălina, fiica unei paciente: E vorba de lipsă de umanitate şi de respect faţă de semeni şi de tot. De ce nepăsarea asta, de ce nu încercăm să salvăm oamenii, să facem tot posibilul?

Mădălina şi-a dus mama la spital negativă şi de acolo, după două săptămâni, a dus-o direct la cimitir într-un coşciug securizat.

Mădălina, fiica unei paciente: După ce a ieşit rezultatul COVID, a fost negativ, a stat internată o săptămână. După o săptămână, trebuia să merg să o iau acasă, dar m-au sunat şi mi-au spus să nu mai, pentru că a fost pusă într-un salon în care una dintre paciente era pozitivă COVID şi rămâne în continuare internată.

Între timp, starea femeii era tot mai gravă.

Mădălina, fiica unei paciente: Am tot sunat eu la spital, le-am spus că se simte foarte rău şi că îi rog să o testeze, mi s-a spus că procedura este că va fi testată la șapte zile de la intrarea in contact cu persoana pozitivă. Rezultatul a fost pozitiv evident

Dar i-au spus să nu se îngrijoreze si au făcut demersuri să o mute într-un spital pentru cazuri ușoare.

Mădălina, fiica unei paciente: Am insistat sa mi-o păstreze la Târgovişte. Au dus-o pe secţia de ATI COVID din Târgoviște, trei zile a fost bine, a cincea zi a decedat.

Mădălina, fiica unei paciente: Unul dintre medicii de la secția de ATI COVID mi-a spus nu țipați la mine pentru că nu eu am omorât femeia asta. Atât de mulți copii care își pierdeau părinții și erau singuri prin spital. Aleargă să-și ia părinții acasă, dar nu așa cum ar trebui, așa cum am luat-o și eu pe mama mea. Eu mamei ii spuneam că o iau și o duc în vacanță când iese din spital. 

Conducerea spitalului de urgenţă Târgovişte spune că astfel de cazuri se întâmplă frecvent - pacienţi care la primul test sunt negativi, dar se pozitivează în spital şi infectează mai departe alti pacienţi.

Claudiu Dumitrescu, manager Sp. Jud. Târgovişte: Poate să fie o astfel de situație în care pot să apară în mod inerent, din orice spital din lume nu doar din România sau din Dâmbovița. Deși noi suntem considerați principalii vinovați ai societății la momentul acesta, mă refer la corpul medical, nu noi am creat această pandemie, nu noi ne dorim. Nu ne dorim să avem un număr mare de pacienți. Am fi fericiți să tratam cinci-șase pacienți în fiecare secție, nu să fim situația în care nu avem unde să îi punem.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Campanii » O femeie care şi-a dus mama la un spital din Târgovişte a luat-o decedată, infectată cu Covid-19. Povestea ta, o campanie Observator