Antena Meniu Search
x

„Otrava din mâncare!” Anchetă Observator. Din 2 iunie

VREM MÂNCARE SIGURĂ! Acesta este semnalul de alarmă pe care dorim să-l tragem în ancheta „Otrava din mâncare”! care începe luni, 2 iunie la Observator.

Vezi și

VREM MÂNCARE SIGURĂ! Acesta este semnalul de alarmă pe care dorim să-l tragem în ancheta „Otrava din mâncare”! care începe luni, 2 iunie la Observator.

Este dezastru pe piaţa alimentelor din România. O spun într-o voce medici, consumatori, autorităţi şi producători. E timpul pentru măsuri.

Alimentele toxice ne îmbolnăvesc încet, dar sigur. Este chiar concluzia specialiştilor. Peste jumătate din populația României se confruntă cu supraponderea și obezitatea, afecțiuni care declanșează alte boli metabolice precum diabetul zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatică sau dislipidemii, conform studiului.

Printre cauzele principale se numără ALIMENTAŢIA NESĂNĂTOASĂ. Românii sunt prea săraci să se hrănească sănătos. Aşa că mulţi producători s-au adaptat cererii: mâncare ieftină. Iar ca să scoată un preţ bun care generează volume mari de vânzări comercianţii apelează la tot felul de practici neortodoxe.

Mai exact: înlocuiesc carnea din mezeluri cu soia, îndoapă animalele de antibiotice şi hormoni stimulatori de creştere, pun tot soiul de aditivi nocivi în dulciuri, stimulează legumele şi fructele cu pesticide, nu-şi verifică produsele în laborator şi ajung la raft cu urme de aflatoxină şi alte otrăvuri.

Plătim autorităţi care să ne protejeze. Care este efectul? Cum pot medicii veterinari liberi profesionişti să denunţe comercianţii când sunt plătiţi chiar de ei? Statul român nu are bani pentru analize amănunţiţe la alimente aşa cum practică alte ţări europene.

Acestă moarte lentă şi aceste complicităţi continuă şi astăzi. De luni, vedeţi o anchetă marca Observator, “OTRAVA DIN MÂNCARE.”

Parteneri:

Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui, Laboratorul Larex, Institutul de Bioresurse Alimentare, Autoritatea Naţioanlă pentru Protecţia Consumatorului, Autoritatea Naţioanlă Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Campanii » „Otrava din mâncare!” Anchetă Observator. Din 2 iunie