Antena Meniu Search
x

Viaţa n-are prioritate!

Un copil ale cărui picioare au fost aproape sfărâmate, în urmă cu doi ani, de un şofer apărat de lege. Băieţelul, de doar 3 ani şi 8 luni, era cu bunicul de mână. Vinovatul a scăpat de răspundere odată cu intrarea în vigoare a noului cod penal.

Vezi și

 În urmă cu doi ani, într-o zi aparent normală, la ora 16 şi treizeci de minute, Anca a primit un telefon. Picioruşele micuţului fuseseră strivite. Sub roţile unei maşini. Mihnea venea de la grădiniţă. De mână cu bunicul lui. Mai aveau doar câteva zeci de metri până să ajungă acasă. Mihnea a avut ambele picioare rupte. Deşi nici nu împlinise patru ani, copilul îşi aminteşte perfect momentul în care viaţa i s-ar fi putut sfârşi, pe un trotuar. Sub roţile unui bolid.

Mihnea a avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale. Timp în care gipsul rigid l-a ţinut aproape complet imobilizat. Cel pentru care indicatorul STOP nu a însemnat absolut nimic i-a trimis lui Mihnea, în spital, un cadou pe cât de sugestiv, pe atât de dureros.

O machetă a unei maşini de lux, ca și cum Mihnea ar fi putut uita vreodată bolidul care putea să-l omoare şi o minge. Cu care nu se putea juca. Le are şi acum. Dar pe el nu l-a putut ierta niciodată.

În schimb, autorul accidentului conduce şi acum. Dacă pe vechea lege răspunderea penală intervenea de la peste 10 zile de îngrijiri medicale pentru victimă, acum, noul cod penal, ridică preţul pe suferinţă la peste 90 de zile. Aşa că, în luna februarie a acestui an, cazul a fost clasat. Pentru legiuitor, pare că Mihnea a avut doar două picioare rupte în timp ce se plimba pe trotuar.

Şi preţul pe suferinţă se recuperează doar într-un proces civil pe care, în cazul nostru, trebuie să-l deschidă tot Anca, pe cheltuiala ei. Nimeni însă nu îi garantează că Mihnea îi va mai da vreodată drumul la mână

Bolidul care l-a călcat pe Mihnea costa peste 60 de mii de euro, iar asta, este doar o mică parte din averea lui Costică Samara. Autorul acestui accident. Omul deţine unul dintre cele mai renumite restaurante din Constanţa, are două hoteluri şi câteva nave de transport de mari dimensiuni.

Pentru a recupera o parte din sănătatea lui Mihnea, familia va deschide un proces civil. 10 mii de euro, atât a costat vindecare copilului pe parcursul celor doi ani, de la accident. Vorbim doar de vindecarea fizică. Deşi am încercat, Costică Samara nu a dorit să stea de vorbă cu reporterii noştri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Campanii » Viaţa n-are prioritate!