Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut! Povestea lui Andrei, băiatul care s-a născut cu o boală degenerativă

Andrei este un adolescent din Reşiţa căruia, până acum, viaţa i-a oferit spitale, operaţii, recuperare, dureri şi dependenţă de cârje. Cu toate acestea, este un elev cu bursă de merit, cu voinţă şi optimism. Băiatul s-a născut cu o boală degenerativă, cu oase pline de tumori şi cu risc de fracturi.

De Redactia Observator la 06.04.2019, 16:16
Vezi și

Andrei este un adolescent din Reşiţa căruia, până acum, viaţa i-a oferit spitale, operaţii, recuperare, dureri şi dependenţă de cârje. Cu toate acestea, este un elev cu bursă de merit, cu voinţă şi optimism.

Băiatul s-a născut cu o boală degenerativă, cu oasele pline de tumori benigne şi cu risc permanent de fracturi.

O astfel de fractură i-a adus patru operaţii şi i-a lăsat un picior mai scurt cu 13 centimetri. Însă cea mai nouă și mai gravă problemă a lui Andrei este deformarea coloanei.

Spatele lui trebuie operat de urgenţă, iar intervenţia chirurgicală, extrem de complexă, este foarte costisitoare.

Printr-o donaţie de 2 euro, la numărul de sms 8848, puteţi contribui la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut", din care va fi ajutat Andrei, dar şi alţi copii.

Andrei Radu, scolioză şi hipercifoză Scherermann: Trebuie să fac o operație la spate, ca să mi se îndrepte

Andrei este copilul familiei Radu din Reșita, o familie pentru care copiii reprezintă împlinirea unui cuplu.

Pentru Karina, mama lui Andrei, sarcina a fost fără probleme, iar Andrei s-a născut sănătos.

Karina Radu, mama lui Andrei: Problemele de sănătate le-am descoperit în jurul vârstei de doi ani și jumătate când a fost diagnosticat cu o boală de oase numită displazie fibroasă. Se manifestă printr-un defect osos, oasele lui fiind cartilaginoase, pline de tumori benigne, se deformează ușor și e predispus la fracturi

Din cauza durerilor de picior, la doi ani și jumătate, Andrei a fost operat prima dată la Timișoara și i s-a pus tijă.

Andrei Radu, 14 ani de operaţii şi dureri

La patru ani și-a rupt piciorul. Avea încă tija fixată de femur. De aici a început lungul șir al problemelor medicale și al consultării mai multor medici din Ungaria, Belgia, Austria și București.

Astăzi, la 14 ani de la primele semne ale bolii, Andrei este dependent de părinți și de cârje, dar înconjurat de foarte multă iubire.

Karina Radu, mama lui Andrei: Încercăm să-i facem viața mai bună în ciuda problemelor pe care le are, în ciuda suferințelor lui, luptăm să rămână un copil optimist și puternic

Operațiile suferite și creșterea i-au lăsat lui Andrei piciorul drept cu 13 centimetri mai scurt decât stângul, iar diferența i-a provocat o altă problemă medicală. 

Karina Radu, mama lui Andrei: S-a obișnuit de mic cu durerea prima dat la picior iar acum, de vreo patru ani, și de spate 

Medicii italieni din Rizzoli care l-au consultat pe Andrei au vorbit despre riscurile operației la coloană, despre amânarea ei și i-au recomandat băiatului să poarte corset.

18.000 de euro trebuie să strângă familia lui Andrei

Dar corsetul este o soluție de avarie. Scolioza și hipercifoza lui Andrei au nevoie de o operație complexă care le impune medicilor să stea în sală mai bine de zece ore, iar părinților să găsească o soluție financiară.

Karina Radu, mama lui Andrei: Este nevoie, pentru corectarea scoliozei, de aproximativ 18 mii de euro, sumă pe care sperăm să o strângem prin intermediul Fundației Mereu Aproape

Puteţi contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau Să Ajut" donând doi euro prin SMS la numărul 8848, număr pus la dispoziţie de Orange, Telekom România Mobile şi Vodafone pentru Campania "Vreau Să Ajut".

Sau, sunând la numerele afişate, din reţeaua Telekom, reţeaua de telefonie fixă. Aceste numere sunt alocate gratuit campaniei Vreau Să Ajut.

Puteţi dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei poate fi ajutat Andrei, dar şi alţi copii.

Puteţi dona şi nominal în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro.

Românii din străinătate pot contribui online sau prin paypal mentionând numele Andrei. Orice sumă contează. 

Karina Radu, mama lui Andrei: Rugăm pe cei care donează în mod obișnuit în cadrul campaniei Vreau Să Ajut să doneze și pentru Andrei

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Campanii » Vreau să ajut! Povestea lui Andrei, băiatul care s-a născut cu o boală degenerativă