Antena Meniu Search
x

Vreau să Ajut! Victor are doi ani și are mare nevoie de un transplant salvator de ficat

Abia venit pe lume, și cu o copilărie chinuită deja de mai multe boli, un băieţel de doar un an și jumătate are nevoie de noi. Victor ar trebui să ajungă în Italia, la transplantul salvator de ficat.

Vezi și

Abia venit pe lume, și cu o copilărie chinuită deja de mai multe boli, un băieţel de doar un an și jumătate are nevoie de noi. Victor ar trebui să ajungă în Italia, la transplantul salvator de ficat. Părinții au obținut de la statul român finanțarea pentru operație, dar costurile adiacente îi paralizează.

Noi toți le putem oferi speranță și încredere. Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de sms 8848, alimentaţi fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinit Victor, dar şi alţi copii.

"I-aș da o a doua viață", spune Petre Ionescu, un tată care urmează să fie donator de ficat pentru copilul lui.

Așa i-au spus medicii: că este compatibil cu puștiul și că o dată făcut transplantul, Victor poate reîncepe viața. Acum, la șase ani și jumătate, copilul duce cu el experiențe traumatizante. S-a născut prematur, mic, neputincios și cu multe boli. Victor a intrat în viață cu nota șase. 

Petre Ionescu, tatăl lui Victor: "In primele doua zile, cat a fost internat la Terapie Intensiva, tot ce manca dadea afară, nu asimila nimic."

Iar la cinci zile de la naștere, Victor a și făcut cunoștință cu o echipă de chirurgi. 

Petre Ionescu, tatăl lui Victor: "I s-a făcut prima operație, ileus meconial, la cinci zile, după care a rămas 18 zile în Terapie Intensiva."

Victor creste incet si nu ia in greutate. Alimentatia lui înseamnă mancare pasata, siropuri de vitaminizare și două tipuri speciale de lapte praf. Numai laptele praf costă familia 825 lei pe luna. Peste grijile zilnice ale familiei Ionescu a venit acum și grija banilor necesari pentru vindecarea lui Victor.

Petre Ionescu, tatăl lui Victor: "Acum el are hepatosplenomegalie, ciroză hepatica, sindrom Alagille, din 6 semne el are 5 semne și acum urmează să plecăm în Italia pentru transplant de ficat."

La începutul lui septembrie, puștiul trebuie să ajungă la Palermo, acolo unde chirurgul Jean De Ville de Goyet va face transplantul de ficat. Acesta este medicul care i-a redat viața și Dianei, fetița ajutată de donatorii din Campania "Vreau să ajut a Fundației Mereu Aproape.

Petre Ionescu, tatăl lui Victor: "Dacă se face transplantul, recuperarea este de sută la sută. Dacă ransplantul nu se face, speranța de viață este de maximum 20 de ani."

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut".

Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro.

Petre Ionescu, tatăl lui Victor: "Îmi doresc să se facă bine, să pot să merg cu el la pescuit, să pot face lucrurile pe care le face un tata cu băiatul lui."

Din fondul de solidaritate al campaniei îl putem ajuta pe Victor dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Victor.

Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament.

In retelele Telekom Romania Mobile si Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului.

Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

0 900 900 303: 3 euro/apel

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

Conturi Fundatia Mereu Aproape

CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Campanii » Vreau să Ajut! Victor are doi ani și are mare nevoie de un transplant salvator de ficat