Antena Meniu Search
x

Video Munţi de gunoaie la Vidin, în Brăila. Un adevărat focar de infecţie a răsărit la câţiva paşi de blocurile din cartier

Mizerie şi deşeuri de tot felul. Asta se găseşte la marginea cartierului Vidin, din Brăila, unde a răsărit o groapă de gunoi clandestină. În timp ce unii aruncă gunoi fara nicio jenă, alţii fac reclamaţii la autorităţi, dar fără rezultate. Oamenii legii îi pândesc pe cei care aruncă gunoaie, pentru a-i amenda. Nici nu pleacă bine, că alţi indivizi ies şi aruncă resturi menajere, mărind focarul de infecţie. 

de Adrian Obreja

la 31.05.2021, 08:53

Vezi și

Foarte puțini dintre cei care încalcă legea sunt prinși. Când oamenii legii îi surprind în momentul în care aruncă gunoiul, cei mai mulţi devin violenți. Este și cazul unui bărbat, prins în flagrant în februarie 2021. Ca el sunt zeci de oameni care aruncă gunoaie unde vor. Așa a apărut și groapa clandestină de la marginea cartierului Vidin, din Brăila.

Adrian Obreja, reporter Observator: Anvelope, haine, piese de mobilier și resturi rezultate în urma amenajărilor interioare. O adevărată groapă de gunoi formată la mai puțin de 100 de metri de blocurile din cartier. 

Localnicii au ajuns să fie sufocaţi de deşeurile aruncate aici, iar mulţi dintre ei se simt abandonaţi de autorităţi. 

Se aruncă gunoi aici, nimeni nu se interesează. Tot timpul am spus, este așa de frumos încolo și când privești în jos... 

Pe acelaşi subiect

Pe masa celor de la Garda de Mediu sunt sute de reclamații. La începutul anului 2021, autoritățile au înăsprit sancţiunile pentru cei prinși că aruncă gunoi. Deşi riscă să rămână fără vehiculele cu care transportă deşeurile, aceştia nu par speriaţi. 

Ciprian Furtună, Garda de Mediu: Când văd zona nesupravegheată, procedează la astfel de abandonări. E aproape imposibil de abandonat.

Observator a început în această lună campania "După noi, gunoiul", o serie de reportaje despre miile de tone de deşeuri aruncate la întâmplare, pe câmpuri, în râuri sau în oraşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Dupa noi, gunoiul » Munţi de gunoaie la Vidin, în Brăila. Un adevărat focar de infecţie a răsărit la câţiva paşi de blocurile din cartier