Antena Meniu Search
x

Video Câştigă 2.000 de euro pe lună şi îşi aleg clienţii. Meseriile surpriză în care acum salariile sunt ca în IT

Meseriaşii sunt la mare preţ în România. Instalatorii, electricienii sau zugravii câştigă aproape cât it-iştii. Sunt puţini şi în ultimul an s-au scumpit cu 20 la sută. Criza s-a adâncit atât de mult încât muncitorii îşi aleg clienţii. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 15.01.2024, 19:55

Vezi și

Nelu se pricepe şi la instalaţii, şi la zugrăveli interioare. Face asta de mai bine de 15 ani şi spune că si a ales bine meseria. Lucrează la o firmă, dar execută şi lucrări individuale. Lunar, câştigă cam 2.000 de euro, cât un IT-ist. 

Reporter: Solicitări sunt?

Nelu, instalator: Sunt destul de multe. Este singurul job care te ajută să supravieţuieşti, cel puţin în construcţii. Este cel mai bun job, momentan. 

Cât costă renovarea unui apartament de 55 de metri pătraţi

Pe acelaşi subiect

În această garsonieră, Nelu dă cu lavabil şi montează instalaţii sanitare. Pe lucrări, va lua 6.000 de lei. De exemplu, renovarea unui apartament de 55 de metri pătraţi costă între 4.000 de lei şi 12.000 de lei. 

Zugrav: În jur de 6-7 mii. Cu totul, cu baie, cu bucătărie, zugrăvit. Eu mai am nişte lucrări de contractat. Înseamnă undeva la 230 de metri desfăşurat. Tavane plus perete, după ce scădem uşile şi geamurile, iar ca preţ între 12 şi 15 lei metrul pătrat.   

Tarifele sunt mai mari cu 20% într-un an. Cu cât se montează un boiler

A crescut cererea, a crescut şi oferta. Tarifele sunt mai mari cu 20% într-un an. Montarea unui boiler de exemplu costă în jur de 2.000 de lei, cu tot cu instalaţie electrică. 

Andrei Ivan, administrator firmă panouri: Se găsesc oameni foarte greu, dar este o piaţă în care angajaţii încep să aprecieze companiile care se ţin de cuvânt. 

Bărbat: Greu de găsit. Sunt destul de scumpi. 

Bărbat: M-am descurcat singur. Dacă ne pricepem, da, dacă nu apelăm la ei. 

Bărbat: Am avut o solicitare la un electricia, ceva minor şi mi-a cerut 2.500 de lei. Nici chiar aşa. 

Şi cererile pentru construcția de case aproape s-au dublat în ultimul an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Câştigă 2.000 de euro pe lună şi îşi aleg clienţii. Meseriile surpriză în care acum salariile sunt ca în IT