Antena Meniu Search
x

Video Care sunt condiţiile pentru a ajunge şofer de TIR. Salariu de 3.000 de euro pentru o investiţie de 500 de euro

Capitala este fruntaşă la capitolul salarii, cu un venit mediu de 5.000 de lei! Iar timişorenii au reuşit să treacă pe locul doi la cei mai bine plătiţi angajaţi, înaintea Clujului. Şi trendul meseriilor la mare căutare s-a schimbat în 2023. Posturile de şofer sau cele de asistent medical au avut cele mai multe accesări pe platformele online.

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 19:47

Vezi și

Marius Avrămuș este de câteva luni asistent medical cu acte în regulă. Diploma a obţinut-o la 40 de ani, după 8 ani în care a fost ambulanţier. “Mi-a plăcut mai mult partea de asistent decât doar de a conduce. Şi partea financiară, bineînţeles, că un asistent este mai bine plătit decât un ambulanţier”. Marius a făcut timp de trei ani un curs de asistent medical la o postliceală privată. L-a costat 2.000 de lei pe an. Bani pe care i-a recuperat din primele salarii.

O altă meserie bine cotată este cea de şofer de TIR. Care sunt condiţiile pentru a ajunge în prima cursă? "Să fie terminate clasele de bază, iar pe urmă sunt acele cursuri care se desfăşoară în foarte multe instituţii. Cursurile pentru atestare. Mai mult ţine de celelalte categorii, B, C, E pentru a le obţine. Investiţia nu este foarte mare, consider că este undeva în jur de 500 de euro", explică Ioan Vasian, managerul unei companii de transport.

Investiţie care poate fi acoperită în mai puţin de o lună de muncă.

"Cele mai căutate joburi anul trecut, pe o platformă online de recurtare, au fost cele de șofer, unde media salarială netă este de 3.800 de lei. Firesc, dacă vorbim de şofer de TIR, vorbim şi de alte salarii, care pot ajunge până la 3.000 de euro. Urmează asistenţi medicali, cu 4.500 de lei net sau operatori call – center. Angajatorii caută de asemenea economişti, ingineri sau contabili, cărora le oferă lefuri cuprinse între 3.700 si 4.800 de lei", potrivit Iuliei Pop, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Salariile din București, cele mai mari din țară

La capitolul cele mai mari salarii, Bucureştiul este pe primul loc, cu o medie netă de 5.000 de lei pe lună. În top urmează Timişul, cu 4.700 de lei şi Clujul cu 4.500 de lei net pe lună.

În ceea ce priveşte cele mai bine plătite meserii, IT-ul rămâne lider şi în 2023, cu 6.500 de lei pe lună. Cei din project management şi cercetare au câştigat în medie 6.000 de lei lunar.

La polul opus, sunt domenii precum înfrumuseţare, curăţenie sau turism, unde salariile au fost de aproximativ 3.000 de lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Care sunt condiţiile pentru a ajunge şofer de TIR. Salariu de 3.000 de euro pentru o investiţie de 500 de euro