Antena Meniu Search
x

Video "8.000 de lei în mână": Meseria surpriză în care salariile au explodat. "Întrebăm la prieteni şi nu găsim"

Instalatori, electricieni sau zugravi. Cu toţii am avut nevoie, la un moment dat de meseriaşi, o specie pe cale de dispariţie, cel puţin în România. Să găseşti oameni pricepuţi e o adevărată loterie în momentul de faţă. De fapt, criza s-a adâncit atât de mult încât muncitorii îşi aleg clienţii, nu invers. Pe de altă parte, ca să-şi păstreze oamenii, patronii firmelor de construcţii plătesc salarii şi de 8.000 de lei pentru meseriaşi de calitate.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 25.09.2023, 19:15

Vezi și

Răzvan Muşat este un tânăr care îşi construiește casa visurilor sale. Ştie exact ce vrea şi nu renunţă, chiar dacă ultimii doi ani au fost un adevărat test al nervilor. Prima echipă de construcţii a plecat după doar 4 luni în Italia, unde era mai bine plătită, iar a doua firmă nu s-a ridicat la standardele impuse. 

Răzvan Mușat, proprietar casă: Ne-am dorit o calitate, ne-am dorit calitatea raportată la banul plătit. S-a greşit mult în structură, s-a greşit foarte mult în izolare pot să spun. Am avut mereu etape în care s-a greşit.

Iulia Pop, reporter Observator: Drumul de la o casă... la acasa este pavat cu foarte multe lecţii preţioase pentru proprietari. Doar aici, cel puţin 10.000 de euro au ajuns pe apa sâmbetei tocmai din cauza greşelilor muncitorilor.

Acum, după îndelungi căutari şi aşteptări, Răzvan a găsit o echipă de meseriaşi, care să-i termine casa mult visată.

Pe acelaşi subiect

Ce salarii au meseriașii

Răzvan Mușat, proprietar casă: Patru luni de zile ne-am chinuit să găsim oameni, să găsim o firmă serioasă, şi patru luni până au venit. Opt luni în care ne-am chinuit, ne-am ros unghiile şi ne-am stresat că nu vom mai ajunge să terminăm casa.

Echipa de meseriaşi este condusă de Denis Tololoi, care ştie foarte bine cât de greu este să găseşti oameni pricepuţi şi serioşi. Şi el, la rândul lui, îi caută cu lunile.

Preţul se stabileşte pe metru pătrat şi variază în funcţie de complexitatea lucrărilor şi a materialelor folosite. Şi salariile meseriaşilor sunt destul de mari. 

Denis Tololoi, manager firmă de construcții: Cred că este unul dintre cele mai bine plătite domenii. 5.000 de lei în mână, în sus. Un meseriaş ajunge la 7000 – 8000 de lei în mână, angajat.

Cu toate acestea, oamenii găsesc cu greu un meseriaş bun. Potrivit specialiştilor, criza acută de meseriaşi va continua să se adâncească, iar în următorii ani am putea chiar să rămânem fără instalatori sau electricieni români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » "8.000 de lei în mână": Meseria surpriză în care salariile au explodat. "Întrebăm la prieteni şi nu găsim"