Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Update Patru magazine Auchan din Bucureşti ar putea fi închise cel mult şase luni. "Abateri importante" înregistrate de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a propus închiderea a patru unităţi Auchan din Bucureşti - magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni - pe o perioadă de cel mult şase luni, în urma abaterilor importante descoperite în urma unor controale desfăşurate luni.

de Redactia Observator

la 01.11.2021 , 20:08

Poziția oficială a Auchan: "Confirmăm faptul că reprezentanți ai ANPC au derulat astăzi un control în câteva magazine. Autoritatea ne-a sesizat mai multe aspecte, diferite de la un magazin la altul, a căror remediere a fost dispusă imediat, fiind deja finalizată în cea mai mare măsură. Urmează să transmitem către OPC București, mâine dimineață, solicitările ce se impun în vederea redeschiderii către consumatori a zonelor supuse controlului din magazinele în cauză. 

Toate magazinele noastre au sisteme de audit și control al calității, avem implementată respectarea standardelor ISO pentru managementul calității - fiecare hipermarket beneficiind și de un responsabil de calitate dedicat acestora - toate cu scopul de a răspunde cât mai bine prevederilor legale. De asemenea, magazinele noastre respectă măsurile pentru protecție sanitară împotriva Covid-19. Ne asigurăm clienții că vom crește și mai mult gradul de vigilență și control în această perioadă"

Știre inițială: Verificările au avut loc în patru hipermarketuri Auchan, din Bucureşti, acolo unde inspectorii au descoperit aproape 30 de probleme la rafturile din supermarketuri. Cele mai mari probleme sunt cele care ţin de igienă. Inspectorii au găsit la raft şi la raioanele cu vitrină foarte multă mizerie: rugină, insecte moarte, fire de păr sau straturi groase de praf. Tocmai de aceea, au dispus închiderea raioanelor de mezeluri, lactate, pâine sau carne. În plus, ANPC a găsit produse expirate la raft, coşuri de gunoi fără capac în zona unde se prepară mâncarea, fructe şi legume mucegăite, frigidere sau vitrine murdare şi etichete greşite. Inspectorii au cerut retragerea tututor produselor cu probleme de la raft şi au cerut închiderea hipermarketurilor pentru 6 luni, plus o amendă de peste 100.000 lei. 

Vezi și

Acelaşi lucru s-a întâmplat săptămâna trecută pentru două hipermarketuri Cora, acolo unde s-au descoperit tot atât de multe probleme. ANPC a cerut închiderea lor pentru 6 luni. 

Pe acelaşi subiect

"Abateri importante" înregistrate în magazine Auchan

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, controalele întreprinse de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) din Regiunea Bucureşti-Ilfov - coordonate de vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă, directorul general al ANPC, Paul Anghel, şi comisarul şef al CRPC Bucureşti-Ilfov, Ionuţ Voevozeanu - în zonele alimentare ale magazinelor din marile lanţuri de hipermarketuri au continuat. Astfel, în data de 1 noiembrie 2021, au fost efectuate verificări ale modului în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, la patru puncte de lucru din Capitală ale Auchan România (magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni).

În urma controlului, au fost înregistrate abateri importante, care au dus la amenzi contravenţionale în valoare totală de 102.000 lei şi dispunerea unor măsuri complementare importante, printre care oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele patru magazine şi propunerea de închidere pe o durată de cel mult 6 luni a tuturor celor patru unităţi, relatează AGERPRES.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri economice » Patru magazine Auchan din Bucureşti ar putea fi închise cel mult şase luni. "Abateri importante" înregistrate de ANPC