Antena Meniu Search
x

Video Încă patru supermarket-uri închise din cauza mizeriei. Gândaci și capcane pentru șoareci la patiserie, cuptoare murdare și produse expirate

Un nou control, alte magazine mari închise. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit nereguli încă într-un lanţ de supermarket-uri. Problemele sunt legate tot de curăţenie.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 02.11.2021, 22:40

Vezi și

După cele 6 hipermarketuri Auchan şi Cora, astăzi inspectorii ANPC au găsit probleme în alte 4 supermarket-uri Mega Image din Bucureşti. Problemele par trase la indigo: foarte multă mizerie în raioanele magazinelor. În urma controalelor, inspectorii ANPC au găsit gândaci în zona unde se comercializau produsele de patiserie, inclusiv capcane pentru şoareci tot la raionul de patiserie şi cuptoare murdare.

La unul dintre raioanele de panificaţie inspectorii au găsit pânze de păianjen, straturi groase de praf şi resturi alimentare. În vitrinele de mezeluri, carne şi brânzeturi au găsit rugină, insecte moarte, praf şi resturi alimentare. Au găsit la raft inclusiv fructe şi legume stricate şi produse expirate. Inspectorii au cerut retragerea tuturor produselor expirate, au închis supermarketurile şi au cerut să rezolve problemele în cel mult 6 luni. I-au si amendat cu aproape 100.000 de lei. 

Poziția oficială a rețelei Mega Image

"În urma controalelor din partea ANPC de astăzi în cele patru magazine, toate situațiile semnalate sunt deja în curs de rezolvare pentru o remediere în cel mai scurt timp posibil. Astfel, toate cele patru magazine vor rămâne închise până la igienizarea completă și aplicarea unor măsuri suplimentare pentru a evita astfel de situații în viitor.

Pe acelaşi subiect

Îi asigurăm pe clienții noștri că respectăm și asigurăm măsuri de siguranță pentru toate magazinele noastre. Mai mult, în fiecare magazin sunt realizate periodic, preventiv, acțiuni de dezinsecție și deratizare. 

Menționăm de asemenea că situațiile semnalate la echipamentele frigorifice și vitrinele asistate sunt zone inaccesibile pentru clienți, cât și pentru angajați din motive de securitate și nu intră în contact direct cu produsele comercializate. Aceste zone sunt accesate doar de firmele de mentenanță a echipamentelor. În continuare, vom lua măsuri pentru a igieniza și aceste zone cu o frecvență mult mai mare decât cea prevăzută de lege.

Până la deschiderea magazinelor vom rezolva toate situațiile semnalate și vom aplica soluții suplimentare precum creșterea frecvenței la mentenanța echipamentelor, reinstruirea echipelor de curățenie, igienizare și dezinfectare suplimentară a întregului spațiu comercial", au transmis reprezentanții rețelei de magazine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Încă patru supermarket-uri închise din cauza mizeriei. Gândaci și capcane pentru șoareci la patiserie, cuptoare murdare și produse expirate