Antena Meniu Search
x

HBO Max scumpește abonamentele, pentru prima dată de la lansare. Unde se vor aplica noile tarife

Platforma de streaming HBO Max va scumpi abonamentele, pentru prima dată de la lansare. Noile tarife au fost anunțate pentru piața din Statele Unite, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 11:07

HBO Max scumpește abonamentele pentru prima dată de la lansare, Noile tarife se aplică în SUA
HBO Max scumpește abonamentele pentru prima dată de la lansare, Noile tarife se aplică în SUA - Profimedia Images

Noul plan tarifar se va aplica imediat pentru abonații noi și va costa 16 dolari pe lună, în loc de 15 dolari pe lună, cu 50 de cenți mai mult decât planul standard al Netflix, care costă 15,49 USD pe lună. Pentru abonații vechi, modificarea de preț se va realiza cu ocazia următorului ciclu de facturare, adică din 11 februarie.

„Această scumpire cu un dolar ne va permite să continuăm să investim în furnizarea de și mai multe programe relevante și în îmbunătățirea experienței pentru toți utilizatorii”, a declarat un reprezentant al companiei.

HBO Max a stîrnit furia unora dintre abonații săi pentru că au anulat numeroase seriale populare, cum ar fi „Westworld” și „Raised by Wolves”, pentru a reduce costurile. Potrivit unor surse din cadrul companiei, HBO va economisi aproximativ „100 de milioane de dolari anual” după eliminarea serialelor.

HBO Max scumpește abonamentele pentru abonații din SUA

De asemenea, compania intenționează să fuzioneze HBO Max cu Discovery+ în cursul acestui an, deși nu au fost încă dezvăluite numele și structura prețurilor. În prezent Warner Bros. Discovery are aproape 95 de milioane de abonați la nivel global, cu HBO, HBO Max și Discovery+ combinate.

Creșterea prețurilor nu ar trebui să fie o surpriză: Gunnar Weidenfels, directorul financiar al Warner Bros. Discovery, a declarat săptămâna trecută la o conferință cu investitorii că „nu există nicio îndoială că aceste produse au prețuri mult prea mici”, referindu-se la platformele de streaming.

„Venim dintr-o perioadă irațională de cheltuire excesivă, cu accent foarte limitat pe rentabilitatea investiției și cred că alții vor trebui să facă unele ajustări”, a spus el, potrivit Hollywood Reporter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » HBO Max scumpește abonamentele, pentru prima dată de la lansare. Unde se vor aplica noile tarife