Antena Meniu Search
x

Primul mare lanţ de magazine care a scăzut deja preţurile. Marcel Ciolacu anunţă "o veste bună"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat care va fi primul mare lanţ de magazine care a scăzut deja preţurile înainte de 1 august. Potrivit unor surse Observator este vorba de magazinile Profi iar reducerile practicate sunt de 2 lei la ulei şi de 40% la pâine.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 12:17

Primul mare lanţ de magazine care a scăzut deja preţurile. Ciolacu anunţă "o veste bună"
Primul mare lanţ de magazine care a scăzut deja preţurile. Ciolacu anunţă "o veste bună" - Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa de Guvern, că are şi o veste bună, primul mare lanţ de magazine care a scăzut deja preţurile, înaintea datei de 1 august. El a mulţumit pentru această decizie, arătând că parteneriat între statul român şi retail-eri funcţionează şi se ridică la aşteptările românilor şi a consumatorilor.

”Avem şi o veste bună, primul mare lanţ de magazine care a scăzut deja preţurile, înaintea datei de 1 august”, a spus premierul.

”Aş dori să le mulţumesc pentru această decizie şi dovedesc că acest parteneriat între statul român şi retail-eri funcţionează şi se ridică la aşteptările românilor şi a consumatorilor”, a precizat premierul.

Lista de produse agricole și alimentare care se vor ieftini

Executivul a publicat şi lista oficială a alimentelor de bază pentru care ar trebui să plătim mai puţin după ordonanţă - 14 la număr, printre care uleiul, pâinea, carnea, lactatele, fructele sau legumele. În paralel, se discută şi despre modificarea cotei de TVA pentru alimente. Această ordonanţă stabileşte un plafon maxim de 20% la retaileri şi la procesatori. Asta înseamnă că aceştia nu vor avea voie să vină cu un adaos mai mare de 20% pentru produsele de bază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Primul mare lanţ de magazine care a scăzut deja preţurile. Marcel Ciolacu anunţă "o veste bună"