Antena Meniu Search
x

Colegiu din Craiova, în top la admitere liceu 2019. Media de intrare a fost 9,91

Liceele din ţară iau faţa unor colegii cu prestigiu din Capitală. Cele mai mari medii de admitere au fost, anul acesta, la un colegiu din Craiova! Aici, în topul preferinţelor a fost specializarea "ştiinţele naturii", unde cea mai mică notă de intrare a fost. 9.91!

de Redactia Observator

la 14.07.2019, 00:41

Vezi și

Liceele din ţară iau faţa unor colegii cu prestigiu din Capitală. Cele mai mari medii de admitere au fost, anul acesta, la un colegiu din Craiova! Aici, în topul preferinţelor a fost specializarea "ştiinţele naturii", unde cea mai mică notă de intrare a fost. 9.91! Pentru a fi admişi la această şcoală se bat elevi din tot sudul ţării.

9.91 a fost pragul de admitere la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova, specializarea Ştiinţe ale naturii. Colegiul de provincie a detronat licee de top din Bucureşti.

Daca anul trecut topul specializarilor era condus de Colegiul Sfantul Sava din Capitala, anul acesta, pe primul loc a urcat Colegiul National Fratii Buzesti din Craiova, urmat de Bucuresti si apoi Colegiul national Mircea cel batran din Constanta.

La Colegiul Sfântul Sava ultima medie de intrare la matematică informatică a fost 9.89, iar la colegiul din Constanţa 9.80. Care este reţeta succesului? Munca elevilor, spun directorii acestor şcoli de prestigiu din ţară. Faima colegiului Fraţii Buzeşti s-a răspândit în ultimii ani astfel că acum vin elevi din tot sudul ţării să studieze aici.

Adolescenţii care se bat pentru cele mai bune locuri ştiu de ce o fac. Vor la licee de top, ca să îşi construiască un viitor.

Topul liceelor rămâne, însă, tot la Bucureşti. Pe primul loc este Colegiul Tudor Vianu, urmat de Gheorghe Lazăr şi Sfântul Sava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Colegiu din Craiova, în top la admitere liceu 2019. Media de intrare a fost 9,91