Antena Meniu Search
x

Video Aur pentru România, la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Niciun elev nu va rămâne în țară pentru studii

Aur pentru România la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Elevii români au reuşit performanţe istorice şi au obţinut mai multe medalii care au clasat ţara noastră pe locul trei în lume. Ministrul Educaţiei i-a aşteptat la aeroport pentru a-i felicita. Din păcate, niciun elev din lot nu se gândeşte să umeze facultatea în România.

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 21:13

Vezi și

Mihai Bratu este băiatul de aur al lotului. A obţinut primul loc pentru al doilea an consecutiv şi a devenit astfel cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

Mihai Bratu, medaliat cu aur: Mi-a plăcut întotdeauna olimpiada, mi s-au părut mereu interesante problemele, indiferent de nivelul de muncă depus.

Tinerii noştri au mai obţinut şi medalii de argint şi bronz.

Ministrul Educaţiei a venit la aeroport la ora cinci dimineaţa pentru a-i întâmpina pe olimpici

Pe acelaşi subiect

Sorin Câmpeanu, Ministrul Educaţiei: Cred că am datoria să susţin în egală măsură excelenţa, probată aici, acum şi nu numai, şi echitatea. Sunt cele două probleme ale sistemului de învăţământ românesc.

Şi ar mai fi o problemă. Deşi au realizat performanţe pentru România, olimpicii nu vor să rămână în ţară, ci vor studia în continuare în alte ţări.

Vlad Oros, medaliat cu argint: Scopul meu în momentul de faţă este să studiez în afară, sper să o fac în Statele Unite pentru că în acest fel simt că aş putea să mă pregătesc cel mai bine pentru orice va urma.

Nicoleta Dobrică, medaliată cu bronz: O să merg în Olanda. Putem să ne întoarcem după aceea înapoi în ţară.

Pentru performanţa lor, elevii vor primi susţinere financiară din partea statului. Conform unui proiect, pe viitor, olimpicii vor avea mai multe avantaje.

Sorin Câmpeanu, Ministrul Educaţiei: Ei deja vor merge, sunt clasa a 11-a, clasa a 12-a şi vor merge mai departe. Dar ceilalţi olimpici vor avea spre exemplu posibilitatea să facă doi ani într-unul, pe baza unui examen de competenţe.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică s-a desfăşurat în Marea Britanie, iar durata concursului a fost de zece ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Educatie » Aur pentru România, la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Niciun elev nu va rămâne în țară pentru studii