Antena Meniu Search
x

Video Profesorul care reuşeşte să-i atragă pe copii spre tainele ştiinţei. "La şcoală nu sunt as, dar domnu' Tiberiu m-a învăţat foarte multe"

Ştiinţa poate fi nu doar fascinantă, ci şi distractivă. O demonstrează un profesor de matematică în cadrul unei tabere de ştiinţe, unde zeci de copii învaţă despre tainele lumii într-un mod cu totul inedit. De la experimente de chimie şi fizică la probleme de matematică, cei mici sunt complet fascinaţi de lucrurile pe care le află. Şi totul i se datorează profesorului, care reuşeşte să le arată o altă faţă şcolii.

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 18:18

Vezi și

"Priviţi ce se întâmplă când intră în contact cu apa, voi folosi ceea ce chimiştii numesc - catalizator. Ia priviţi!", spune Tiberiu Stroia. Sunt imagini din Tabăra de Ştiinţă din comuna Boşorod, judeţul Hunedoara, unde zeci de copii veniţi de peste tot din ţară se distrează în fiecare vară ... învăţând.

Elevii au descoperit că şcoala poate fi şi distractivă

"Aici mi-am dat seama că mă cam descurc la matematică. La şcoală nu sunt as, dar domnu' Tiberiu m-a învăţat foarte multe şi mi-a arătat că chiar mă pot descurca", mărturiseşte un elev. "Este diferit de şcoală pentru că aici facem foarte multe experimente", povesteşte un altul. "La început eram un pic speriată, pentru că mi se părea ciudat şi eu nu prea sunt cu ştiinţa aşa, dar când am venit aici, la câte experimente tari am făcut, parcă mi s-a schimbat părerea", zice o fată.

Domnul profesor este cel care reuşeşte asta. El face ştiinţa să pară distractivă. "Nu ştiu ce înseamnă profesor cool, eu vreau ca aceşti copii să aibă profesorii pe care mi i-aş fi dorit eu să-i am. Să vezi că de la ora 9 jumate până la ora 2 noaptea copiii stau pe lângă tine să facă probleme de matematică în plină vacanţă ... Deci este ceva extraordinar", spune Tiberiu Stroia.

La fel sunt şi drumeţiile. Chiar şi acolo, copiii au cate ceva de învăţat. De exemplu, cum să caute aur în albia râului. "Prin exerciţiu fizic creăm disciplina minţii, prin disciplinarea corpului, şi încercăm să transmitm copiilor nişte rutine pentru o viaţă sănătoasă", explică Daniel Constantinescu, practicant arte marţiale. "Eu spun că astfel de tabere ar trebui să fie în toată ţara", este de părere Tiberiu Stroia. Deocamdată, se întamplă doar în Boşorod. iar tabăra este la cea de-a doua ediţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Profesorul care reuşeşte să-i atragă pe copii spre tainele ştiinţei. "La şcoală nu sunt as, dar domnu' Tiberiu m-a învăţat foarte multe"