Antena Meniu Search
x

Mii de copii au vizitat Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu

Pragul Academiei Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu a fost trecut  în această săptămână de mii de copii.Totul s-a întâmplat în cadrul programului Şcoala Altfel. Elevii au avut ocazia să tragă cu arma, să arunce cu grenada sau să urce într-un tanc adevărat.

de Redactia Observator

la 18.04.2019, 17:47

Vezi și

Pragul Academiei Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu a fost trecut  în această săptămână de mii de copii.Totul s-a întâmplat în cadrul programului Şcoala Altfel. Elevii au avut ocazia să tragă cu arma, să arunce cu grenada sau să urce într-un tanc adevărat. Şi aşa cum era de aşteptat, cei care se gândesc să urmeze o carieră militară sunt băieţii.

"Acesta este pistolul semi-automat TT, modelul 1933, bătaia maximă de 1000 de metri. Are un încărcător în care încap opt cartuşe. Pârghia are trei poziţii: dezasigurat, asigurat nu poţi să-l tragi şi încărcat", aşa au fost primiţi elevii care au vizitat Academia Forţelor Terestre din Sibiu.

Elevii, pasionaţi de la 5 ani de o carieră militară 

Copiii au fost ochi şi urechi la ora de pregătire militară. Soldaţii le-au arătat în detaliu armele adevărate iar pe cei mai îndrăzneţi i-au învăţat să tragă la ţintă.

Unul dintre elevi a precizat că "de la 5 ani am pasiunea să devin militar. Cunosc tot felul de arme şi de pe internet şi mă documentez despre arme, tancuri, semiautomate, camion, armură, antiglonţ". 

Fetele, în schimb, nu sunt la fel de pasionate de o carieră militară. 

Una dintre ele chiar a spus că "nu aş prea vrea o carieră militară că am auzit că nu ai voie să ieşi de aici şi sunt nişte reguli stricte. Nu te mai poţi trezi de dimineaţă, la cât vrei tu".

Muzica militară i-a încântat pe elevi

Una dintre educatoarele care au însoţit elevii a spus că "este foarte frumos să vedem cum creşte o altă generaţie de oameni care ne vor apăra ţara, respectăm foarte mult munca asta şi ne dorim să le arătăm şi celor mici câtă disciplină şi cât de mult contează să fim organizaţi". 

Într-o singură zi, în garnizoană au intrat peste o mie de mici vizitatori. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Armata - O şcoală altfel" este un proiect care a prins contur în urma colaborării dintre Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Mii de copii au vizitat Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu