Antena Meniu Search
x

Video Cum arată subiectele pentru cei care vor să fie directori de şcoală. Elevii s-au amuzat teribil: "E chiar penibil!"

Prin ce se aseamănă cuţitul cu lingura? Nu, nu e o întrebare pentru copii şi nici vreo subtilitate cu două tăişuri pentru adulţi. Este unul dintre subiectele pe care trebuie să le rezolve un profesor dacă vrea să ajungă director de şcoală. Am arătat subiectele unor elevi de liceu, care, amuzaţi, au catalogat testul ca fiind cel mult pentru gimnaziu.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 09.10.2021, 20:02

Vezi și

Reacţia a patru eleve de clasa a 10-a:

  • E o simplă adunare!
  • Asta se dă şi la subiectul întâi de la Evaluarea Natională!
  • Prin ce se aseamăna cuţitul şi lingura...
  • Cuţitul şi lingura, vai!
  • Cuţitul e mai periculos decât lingura.
  • Aş spune ca e chiar penibil! Este jenant să trebuiască să rezolve aşa ceva.

E concluzia la care au ajuns patru eleve de clasa a zecea după ce au aruncat o privire pe testele pentru ocuparea funcţiei de director în şcoli. Sunt 15 întrebări, tip grilă, pe care profesorii trebuie să le rezolve. La subiectul de raţionament numeric, adica la matematică, profesorii nu au prea multe calcule de făcut.

Următoarea întrebare... aceleaşi reacţii: "Ni se cere un cuvânt similar cu pajişte şi avem de ales între iarbă, fân, verde si păşune. Varianta corectă este evidentă, IARBĂ!". Sunt însă şi întrebări despre copii, note şi şedinţe. Profesorii trebuie să aprecieze dacă nota unui elev depinde de cât de bine reproduce materia. Adică de tocit, pe limbajul tinerilor. Sau dacă un profesor cu vechime este mai bun decât unul nou în sistem.

Pe acelaşi subiect

Proba scrisă va avea loc pe 15 octombrie. Notele de trecere trebuie să fie mai mari de şapte

Dincolo de analiza elevilor, care poate părea subiectivă, specialiştii din resurse umane le dau dreptate. "Cu siguranţă că unele întrebări au scopul de a descoperi dacă exista logică din partea celor care participa la test sau nu, dar nu au fost cele mai potrivite şi nici gradul de dificultate. Am făcut logica în clasa a noua şi aveam întrebări mai grele date elevilor decât cele de aici...", a declarat Corina Diaconu, managerul unei agenţii de recrutare.

Proba scrisă va avea loc pe 15 octombrie. Urmează şi un interviu. Notele de trecere trebuie să fie mai mari de şapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Cum arată subiectele pentru cei care vor să fie directori de şcoală. Elevii s-au amuzat teribil: "E chiar penibil!"