Antena Meniu Search
x

Video Testele pe bază de salivă, aprobate în şcoli. Copiii şi le vor putea face singuri, fără ajutorul unui medic: ce urmează dacă un astfel de test e pozitiv

Teste pe bază de salivă au fost aprobate pentru şcolile din România. Decizia a fost luata astăzi in Comitetul National pentru situatii de urgenţă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 09.10.2021, 19:48

Vezi și

Distribuţia testelor se va face de către DSP în momentul în care Oficiul Naţional de Achiziţii va şi face achiziţia. Momentan, avem doar o aprobare. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, le promite elevilor că aceste teste vor sosi în şcoli cât mai curând.

Orice elev îşi va putea face testul de două ori pe săptămănă

Vorbim despre 70 de milioane de teste pentru toţi angajaţii din învăţământ şi pentru toţi elevii din România. Aceste teste sunt auto-administrabile. Asta înseamnă că orice elev îşi va putea face testul de două ori pe săptămănă, înainte de a începe orele, fără ajutorul unui cadru medical. Dar poate să se folosească de ajutorul părinţilor sau al unui cadru didactic. Dacă rezultatul va ieşi pozitiv, atunci imediat testul pe bază de salivă trebuie confirmat cu un alt test: PCR sau antigen rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Testele pe bază de salivă, aprobate în şcoli. Copiii şi le vor putea face singuri, fără ajutorul unui medic: ce urmează dacă un astfel de test e pozitiv