Se înființează o nouă Universitate în România. Ce facultăți va avea
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect care vizează înfiinţarea Universităţii "Ioan Slavici" din Timişoara. S-au înregistrat 259 voturi 'pentru' şi o abţinere.
Potrivit celor adoptate, "se înfiinţează Universitatea "loan Slavici" din Timişoara, ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ, cu sediul în judeţul Timiş, localitatea Timişoara, strada Profesor Doctor Aurel Păunescu Podeanu nr.144, cod poştal 300587.
Universitatea va avea în componenţă: Facultatea de Ştiinţe Economice, cu programele de studii universitare de licenţă - finanţe şi bănci, contabilitate şi informatică de gestiune; Facultatea de Inginerie - cu programul de studii universitare de licenţă - tehnologia informaţiei.
După intrarea în vigoare a legii, în structura universităţii vor intra şi alte componente organizatorice ale căror programe şi domenii de studii sunt acreditate sau autorizate provizoriu, după caz, prin hotărâre a Guvernului sau ordin al ministrului educaţiei, conform legii.
Personalul didactic şi nedidactic din cadrul Fundaţiei pentru Cultură şi învăţământ "loan Slavici" - Universitatea "loan Slavici" din Timişoara, care a fost autorizată să funcţioneze provizoriu, va fi preluat, în condiţiile legii, de instituţia nou-înfiinţată, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi.
- Se înființează o nouă Universitate în România. Ce facultăți va avea
- Calendarul anului școlar 2024-2025. Vacanţa de iarnă începe din weekend. Când se întorc elevii la cursuri
- O nouă materie în programa elevilor de liceu. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei, Ligia Deca
- Vacanţa de iarnă 2024-2025: elevii şi profesorii vor avea 18 zile libere consecutive, de Crăciun şi Anul Nou
- Încep înscrierile pentru Bac 2025, probele de competențe. Ce trebuie să ştie elevii
Universitatea "loan Slavici" din Timişoara va dispune de un patrimoniu propriu format din patrimoniul constituit la înfiinţare de către fondatori, la care se adaugă patrimoniul pe care îl va dobândi ulterior instituţia de învăţământ superior. Acesta este compus din bunuri mobile şi imobile, creanţe şi include toate drepturile şi datoriile ce pot fi evaluate în bani. În caz de desfiinţare, dizolvare sau lichidare, patrimoniul Universităţii "loan Slavici" din Timişoara revine fondatorilor.
Cheltuielile privind funcţionarea Universităţii "loan Slavici" din Timişoara vor fi asigurate din veniturile proprii dobândite în condiţiile legii, precum şi din alte surse în conformitate cu prevederile legale.
Camera Deputaţilor este for decizional.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰