Antena Meniu Search
x

85 de elevi, eliminați de la prima probă a Bacalaureatului pentru copiat

Comedia sau Bacalaureatul. Chiar dacă zvonurile de pe internet prevedeau de ieri şi varianta comediei la examenul maturității, întâlnirea cu Caragiale i-a lăsat fără cuvinte pe mulţi dintre elevi. De emoţii, unii nu au mai ştiut nici cine a scris "O scrisoare pierdută". 85 de elevi au încercat să copieze, aşa că au fost daţi afară din examen. Nu mai au voie la BAC în următoarele doua sesiuni. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 22.06.2020, 21:07

Vezi și
  • Anumite subiecte au pus în dificultate elevii la prima probă a Bacalaureatului.
  • Primele rezultate de la Bacalaureat vor fi afișate pe 30 iunie.

Cu o seară înainte de Bacalaureat, pe pagina de Facebook care poartă numele scriitorului Ion Luca Caragiale, userul a anunțat: "Ne vedem mâine, da? Vă pup".

Zis și făcut. Culmea, pe foaia de examen, pe elevi i-a așteptat fix o comedie studiată în liceu. 

Nu toţi elevii au fost la fel de încântați. Un elev din Capitală a predat foaia goală la subiectul al treilea. Ar fi scris ceva dacă ar fi citit opera măcar. 

Eduard, elev: Nu ma scris nimic. Doar titlul și autorul, adică O scrisoare pierdută, de Mihai Eminescu. Ah, nu știu doamnă, știu doar titlul. Mi-am adus aminte doar titlul, autorul nu l-am scris. Doar titlul. Sper să iau un 6.

Selly, cel mai cunoscut vlogger adolescent, a fost deranjat de al doilea subiect - Rolul mass-mediei în crearea imaginii publice a unei persoane. 

Selly, vlogger: Eu fiind cu mass-media, lucrând, pentru mine subiectul a fost mănușă, pentru alții ... mie nu mi se pare un subiect atât de adecvat. Sunt mulți copii care în România nu știu ce e aia mass-media. 

Marina Manea, inspector general adjunct București: Sunt absolut convinsă că atât elevii cât și profesorii, acolo unde a existat determinarea, voința, implicarea, unde au existat toate acestea, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. 

Primele rezultate vor fi afișate în data de 30 iunie și tot cu respectarea confidențialității datelor. Elevii au primit un bilet când au ieșit de la examen, pe care scrie școala și codul specific, pentru a afla nota în momentul în care se afișează rezultatele.

Procedurile vor fi respectate cu stricteţe şi la celelalte probe. 

După triajul epidemiologic, un singur elev din Bistriţa-Năsăud a fost trimis acasă pentru că avea febră. Va da examenul în sesiunea specială, peste două săptămâni. 

Până la rezultate, însă, explicaţiile profesorilor sunt clare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » 85 de elevi, eliminați de la prima probă a Bacalaureatului pentru copiat