Antena Meniu Search
x

Ministrul Educației vrea înscriere online la liceu, elevii se tem că o eroare le-ar putea afecta viitorul

Înscrierea la liceu se va face online. Este propunerea Monicăi Anisie care vrea să îi pună pe părinţi şi pe elevi să completeze opţiunea pentru liceul dorit de la distanţă. Dacă nu au computer sau Internet, o vor face prin telefon cu secretara şcolii. Elevii se tem că un click greşit sau o neînţelegere le-ar putea schimba viitorul.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 21:23

Vezi și
  • Elevii și părinții se tem că o eroare ar putea avea consecințe grave
  • O opțiune greșită ar putea repartiza elevii la specialități nedorite

Ca să-şi înscrie copiii la liceu, de la distanţă, părinţii trebuie mai întâi să treacă pe la şcoală. Pe 2 iunie încep şedinţele de instruire. E primul paradox propus de Ministerul Educaţiei. Întâlnirile dintre părinţi, elevi şi reprezentanţii şcolii pot fi organizate şi online, prin fax sau telefonic.

Situaţia mai complicată vine după încă o lună, atunci când urmează completarea opțiunilor în fișele de înscriere. Tot electronic. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită, anunță Ministerul Educaţiei. Așa că responsabilitatea poate fi dublă anul acesta.

Karina Herea, elevă în clasa a opta - Ar fi mai ușor să le pun pe foaie decât pe calculator. Ar trebui să fie un profesor, dirigintele, care ar trebui să ne suporte, și să ce ar trebui să punem, în funcție de media de la examene. În online nu o să avem pe cineva care să ne sfătuiască.

Chiar şi elevii obişnuiţi cu tehnologia au emoţii pentru noua procedură. Cele mai mari nelămuriri rămân însă la şcolile din mediul rural, unde învaţă peste 250 de mii de elevi.

Părinții se tem că o greșeală ar putea afecta viitorul copiilor

Claudia Ţerigariu, mamăE cu două tăișuri, dacă ai greșit ceva pe online, nu mai merge modificat. Așa în schimb înainte să făcea înscrierea online, dar se va verifica la școală. Un număr dacă este greșit se schimbă tot din ce faci tu acolo.

Emoţii provoacă şi examenele naţionale. Părinţii speră ca elevii să se poată concentra şi în acelaşi timp să fie în siguranţă, când se întorc în bănci de luna viitoare. Şcolile din sectorul 1 al Capitalei au cumpărat deja tuneluri cu dezinfectant şi maşti de protecţie pentru copii.

Pentru alte sute de şcoli, însă, măsura rămâne doar un vis.

Marian Stas, expert în Educație - E o ocazie bună să ne arătăm că ne pasă foarte mult de sus și până jos, de la munte până la mare, și de la sat și până la oraș, și peste Prut.

Evaluarea Naţională începe pe 15 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 22 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Ministrul Educației vrea înscriere online la liceu, elevii se tem că o eroare le-ar putea afecta viitorul