Antena Meniu Search
x

Elevii din Răşinari dansează zumba cu profesorii înainte de cursuri

Profesorii fac tot ce pot ca să-i motiveze pe elevi să nu mai întârzie la ore şi să fie plini de energie pe durata cursurilor. Directoarea unei şcoli din Sibiu a decis să facă asta prin dans şi muzică. Aşa că, în fiecare dimineaţă, copiii dansează trei minute şi intonează două strofe din imn.

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 17:34

Vezi și

Profesorii fac tot ce pot ca să-i motiveze pe elevi să nu mai întârzie la ore şi să fie plini de energie pe durata cursurilor. Directoarea unei şcoli din Sibiu a decis să facă asta prin dans şi muzică. Aşa că, în fiecare dimineaţă, copiii dansează timp de trei minute, după care intonează primele două strofe din imnul naţional.

Imn şi zumba, cu aceste ingrediente îşi încep dimineţile cei peste 300 de copii de la şcoala din Răşinari. Timp de trei minute, elevii dansează zumba, alături de profesori.

"Dansam în rând cu copiii pentru că este un moment de bucurie pentru noi, ne înviorează, ne dă energie pentru toată ziua", este mesajul transmis de cadrele didactice.

După ce dansează, elevii se aşează unul în spatele celuilalt şi intonează primele două strofe ale imnului României.

Apoi, urcă la ore plini de energie şi cu zâmbetul pe buze.

Ideea începerii zilei de şcoală cu dans i-a aparţinut directoarei şcolii.

De partea coregrafică s-a ocupat profesoara de limba română. A conceput mişcări simple pe care să le facă atât fetele, cât şi băieţii.

Băieţii s-au mobilizat mai greu

Băieţii au fost mai reticienţi, dar uşor au început să facă şi ei mai în spate. După aceea au avansat spre rândurile din faţă.

Chiar dacă unii dintre ei vin de la câţiva kilometri distanţă, îşi găsesc mereu puterea să danseze.

Elevii susţin că "este un mod foarte frumos de a ne înviora dimineaţa. O să ne amintim cu nostalgie de momentele astea frumoase care ne leagă pe toţi".

Profesorii de la Şcoala Generală "Octavian Goga" din Răşinari speră ca iniţiativa lor să fie preluată şi de alte şcoli din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Elevii din Răşinari dansează zumba cu profesorii înainte de cursuri