Antena Meniu Search
x

Elevii încep școala cu ghiozdanul gol în acest an

Vă mai aduceţi aminte începutul şcolii de anul trecut? Îmbulzeala părinţilor din magazine, goana după rechizite sau emoţiile copiilor?

de Redactia Observator

la 26.08.2020, 22:49

Vezi și
  • La raionul cu rechizite, era o adevărată bătălie anul trecut.
  • Acum, bate vântul, iar coşurile de cumpărături au rămas goale.

Anul acesta, bâlbâielile autorităţilor au lăsat toată marfa pe rafturi. Nimeni nu s-a mai înghesuit să cumpere ghiozdane sau caiete, pentru că nimeni nu ştie cum şi unde va începe şcoala.

Cu frică şi incertitudine. Aşa va începe şcoala pentru părinţi şi elevi. Pentru că nu ştiu nici acum clar cum se vor desfăşura cursurile, nimeni nu s-a mai înghesuit să cumpere rechizite.

Elev: Nu am cu ce să mă pregătesc, momentan.

Parinte: Eu nu cumpăr nimic. În afară de imbracaminte, nu. Momentan nu, până pe 14 septembrie când va fi prima zi de şcoală. Atunci vedem ce ne va comunica. Am sunat la şcoală, am întrebat. Deocamdată nu ştie nimeni nimic. 

La raionul cu rechizite, era o adevărată bătălie anul trecut. Acum, bate vântul, iar coşurile de cumpărături au rămas goale.

Parinte: Era frumos. Ştiam că mai avem 2 saptămâni, se termină vacanţa, începe şcoala, ne pregătim pentru deschiderea anului, revederea cu colegii. Acum nu mai sunt lucrurile aşa. Acum toate lipsesc! 

Reprezentanţii magazinelor se aşteaptă la scăderi de 50% în vânzări.

Alexandra Vizireanu, reprezentant hipermarket: Este adevărat că anul acesta e un an mai special. Există o tendinţă prin care oamenii amână cumpărăturile pentru începutul şcolii. Cel mai ieftin pachet pe care îl avem pentru clienţii noştri este de 39 lei, ghiozdan echipat cu ustensile pentru şcoală, iar cel mai scump, premium, ajunge undeva la 300 de lei. 

Ana Niculescu, reprezentant librărie: Anul trecut, până în acest moment, vândusem deja în jur de 10% din stocul de rechizite şi accesorii pentru şcoală.

Clienţii nu sunt atraşi nici măcar de oferte. Deşi pot găsi un ghiozdan complet echipat pentru şcoală la nici 40 de lei.

Oricum va fi, Guvernul promite tichete de câte 500 de lei pentru elevii din ţară care provin din familiile defavorizate. Banii pentru rechizite şi haine ar urma să ajungă la 300.000 de copii din învățământul de stat preșcolar, primar şi gimnazial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Elevii încep școala cu ghiozdanul gol în acest an