Antena Meniu Search
x

Grădinițele private s-ar putea redeschide de la 15 iunie

Înapoi la grădiniţă. Sau nu încă. Părinții şi educatorii aşteaptă cu nerăbdare redeschiderea grădiniţelor, după mai bine de trei luni în care copiii au stat acasă. 15 iunie este data vehiculată pentru redeschiderea lor, însă nimeni nu ştie nimic sigur. Ministerul Educaţiei încă aşteaptă o decizie a Intitutului Naţional de Sănătate Publică şi a Ministerului Sănătăţii. Între timp, pentru mulţi părinţi astăzi a fost o zi cu emoţii duble. Au început şi înscrierile pentru cei nou-veniţi.

de Redactia Observator

la 08.06.2020, 22:55

Vezi și
  • Reprezentanții mai multor grădinițe private au început deja să se pregătească pentru a-i primii pe copii.
  • Grădinițele private ar urma să funcționeze în baza unor reguli stricte.

Chiar dacă nu există încă o dată oficială pentru redeschidere, părintii au fost informaţi că îşi pot duce copiii la gradiniţele private de pe 15 iunie. 

Gabriela Hranovschi, manager afterschool: Mai mult în ideea asta am anunțat, că facem pregătiri. Lucrăm de zor să adaptăm spațiul nevoilor actuale. Toată lumea e nerăbdătoare să începem, dar e bine să începem în condiții de siguranță. 

Educatorii spun s-au mai confruntat cu epidemii şi vor putea să gestioneze și situația actuală. În lipsa normelor clare, au luat deja măsuri pe cont propriu. 

Andreea Deconescu, manager gradiniţă: În primul rând am achiziționat generatoare de ozon, care vor fi puse în funcțiune, în fiecare seară, la terminarea programului. Triajul epidemiologic, făcut de un cadru medical, lucru care se întâmpla și înainte. Părinții nu vor mai intra în grădinițe, în spațiile închise.

Mai mult, numărul copiilor aflați în aceeași clasă va fi redus la jumătate. 

Pentru cele mai multe grădinițe, salvarea ar putea fi curtea exterioară care ar permite desfășurarea activităților în aer liber. 

Deocamdată, ministerul Educaţiei nu spune când se vor redeschide grădiniţele. 

Cristian Tănase, purtător de cuvânt Ministerul Educației: Această decizie va fi luată după o evaluare epidemiologică. Reprezentanții Insititutului Național de Sănătate publică, alături de specialiștii epidemiologi din Ministerul Sănătății, vor comunica exact procedura necesară redeschiderii grădinițelor din mediul privat și ce măsuri de siguranță trebuie îndeplinite. 

La ultima întâlnire cu reprezentanții grădinițelor, premierul le-a comunicat că vor primi lămuririle necesare la mijlocul acestei săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Educatie » Grădinițele private s-ar putea redeschide de la 15 iunie