Antena Meniu Search
x

Mari personalităţi ale României îi îndeamnă pe cei mici să aibă curaj şi să meargă la şcoală

Educaţia e unul dintre cele mai importante lucruri la care noi, astăzi, avem acces. Este mesajul de îndrumare şi încurajare pe care mari personalităţi ale României îl transmit elevilor înainte de întoarcerea în bănci.

de Lucsandra Săndulescu

la 13.09.2020, 22:21

Vezi și
  • Medeea Marinescu, Ana Blandiana, Maia Morgenstern, Ana-Maria Brânză sau Cornel Ilie i-au încurajat pe copii înainte de prima zi de şcoală altfel.

Medeea Marinescu: „Copilăria este despre curaj, iar anul şcolar pe care îl vei începe acum este o nouă aventură!"

Ana Blandiana: „Acum, la începutul anului şcolar, eu le doresc să continue să citească, la fel de mult cum sper că au făcut-o şi în vacanţă."

Medeea Marinescu, Ana Blandiana, Maia Morgenstern, Ana-Maria Brânză sau Cornel Ilie sunt doar câteva dintre personalităţile care au vrut să îi încurajeze pe copii înainte de prima zi de şcoală altfel.

Ana-Maria Brânză: „Nu uita că îndrăzneala, curajul, încrederea sunt la fel de importante ca notele pe care le iei la şcoală."

Medeea Marinescu: „Iar atunci când vor apărea momente mai dificile."

Maia Morgenstern: „Cere ajutor!"

Acriţa Medeea Marinescu îşi aminteşte cu drag de primii săi ani de şcoală.

Medeea Marinescu, actriţă: Aveam două pampoane foarte mari. Neavând păr, eram cum mă ştiţi în Maria-Mirabela, atunci mama încercat să compenseze cu nişte pampoane.

Recunoaşte însă că a avut mai mari emoţii atunci când şi-a dus copiii în prima zi de şcoală.

Medeea Marinescu, actriţă: Atunci când am fost copil, am avut emoţii, dar nu am plâns. Când l-am dus pe fiul cel mare în prima zi de şcoală şi am intrat cu el în clasă TAIE mi s-au scurs aşa vreo două lacrimi.

Emoţii are şi Mira, care se întoarce la şcoală după şase luni de pauză. E pregătită însă pentru ce urmează şi nu se sperie de reguli.

Mira Gombos: Mă pregătesc să port mască, să păstrez distanţa cu colegii, să mă dezinfectez mereu pe mâini şi să port masca şi pe nas şi pe gură.

Cu lecţia învăţată despre COVID- 19, Mira le a împărtăşeşte şi colegilor ei.

Mira Gombos: Aş vrea să le transmit să aibă curaj să înceapă şcoala şi să păstreze distanţă!

Cornel Ilie: „Oricâte încercări vor apărea pe acest drum, vei ştii la căpătul aventurii că nu trebuie să renunţi niciodată!"

Maia Morgenstern: Este drumul tău, indeferent de vreme sau de vremuri.

Îndiferent de scenariu după care vor merge la ore, cei mici vor avea mai devreme sau mai târziu parte de reîntânirea cu colegii şi profesorii.

Aveți un copil care a început școala? Cum vă descurcați? Ce vă lipsește în școli sau cum decurg cursurile online? Așteptăm să ne trimiteți pe Facebook sau pe aplicația Observator informații despre situații deosebite, poze sau video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Mari personalităţi ale României îi îndeamnă pe cei mici să aibă curaj şi să meargă la şcoală