Antena Meniu Search
x

Ministrul Educaţiei propune ca programul elevilor să înceapă diferenţiat, la ore diferite

Ministrul Educaţiei vine cu o propunere controversată pentru a rezolva blocajele din trafic. Ecaterina Andronescu vrea ca elevii să meargă, în ture, la şcoală. Unii de la ora 8, alţii de la 9 sau chiar după ora prânzului.

de Redactia Observator

la 14.03.2019, 21:43

Vezi și

Ministrul Educaţiei vine cu o propunere controversată pentru a rezolva blocajele din trafic. Ecaterina Andronescu vrea ca elevii să meargă, în ture, la şcoală. Unii de la ora 8, alţii de la 9 sau chiar după ora prânzului.

Blocaje, nervi şi părinţi grăbiţi să ajungă şi ei la serviciu, după ce îşi lasă copiii la cursuri. Aşa arată traficul din Bucureşti în fiecare zi în care elevii merg la şcoală. Programul diferenţiat pentru cei mici ar fi o soluţie, spune ministrul Educaţiei. Şi nu doar în Bucureşti. 

ECATERINA ANDRONESCU, Ministerul Educaţiei: Poate fi un model pe carte sa il avem in mai multe din orasele aglomerate. 

Programul elevilor ar putea începe de la ora 8, 9 sau chiar 10. Ministrul Educatiei spune ca va face schimbarea doar daca parintii sunt de acord cu ea. 

Profesorii cred că elevii ar putea fi bulversaţi de schimbare şi ar scădea şi performanţele lor la şcoală. 

ANDREEA ROTARU, învăţătoare: Vor fi nevoiti sa se trezeasca unii mai devreme unii mai târziu, nu stim daca vor avea aceleasi rezultate sau aceeasi atentie la scoala, fiindu-le afectat ritmul, acest program cu care sunt obisnuiti de ceva ani. 

Gabriela Firea susţine propunerea ministrului Educaţiei. În plus, microbuzele şcolare ar putea rezolva problema, spune primarul General al Capitalei. 

Microbuzele şcolare ar trebui sa îi preia pe copii din cartier si sa ii aduca la scoala la ora 8 fix dimineata, iar la ora 12 sa plece, la pranz. vorbim despre o capacitate de 20 sau 30 de elevi pentru fiecare masina. 

GABRIELA FIREA, primar: Vin elevi nu doar din municipiu, ci şi din zona metropolitană, din judeţul Ilfov si nu numai. Nu ne propunem sa venim acum cu o sugestie asa cum se intampla la Tokyo, spre exemplu, copiii trebuie sa mearga doar la scolile din proximitate. 

Sunt doar planuri pe hârtie deocamdată. În ultimele săptămâni, ministrul Educaţiei a vorbit despre mai multe reforme care stârnesc controverse. Îşi doreşte tehnologizarea şcolilor şi introducerea catalogului electronic. În plus, vrea laboratoare mobile care să ajungă, prin rotaţie, la mai multe şcoli, când se ţin cursurile de biologie, fizică sau chimie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Ministrul Educaţiei propune ca programul elevilor să înceapă diferenţiat, la ore diferite