Antena Meniu Search
x

Video O profesoară din Focşani, printre cei mai buni 50 dascăli din lume. Cum a obţinut Ana-Maria Rusu recunoaştere peste ocean: "Am inventat predarea cu resurse 0"

O profesoară de muzică din Focșani este printre cei mai buni 50 de profesori din lume. O recomandă talentul de a preda şi capacitatea de a face muzică din tot ce o înconjoară. Pentru o oră inovativă de educaţie muzicală este nevoie doar de imaginaţie, spune ea. După vestea cea mare, copiii au primit-o la clasă cu aplauze şi flori.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 18:37

Vezi și

Ana-Maria Rusu predă educaţie muzicală de 18 ani. Şi face muzică din orice o înconjoară spre entuziasmul micilor săi elevi.

Ana-Maria Rusu - profesor de muzică: Eu am inventat predarea muzicii cu resurse 0 şi că poţi ţine o lecţie grozavă de educaţie muzicală pe un câmp sau în deşertul din Africa.

Pasiunea, curiozitatea şi dragostea pentru muzică şi meseria de dascăl, i-au rezervat Anei Maria Rusu un loc printre cei mai buni 50 de profesori din lume.

Ana-Maria Rusu - profesor de muzică: Avem orchestre întregi formate din pixuri, din hartii, din pieptan, din fasole, dar toate sunt menite, toate aceste abordări, ca nu sunt metode, sunt menite sa i pună pe copii în contact cu literatura muzicală actuala sau demult trecută. Foaia de copt. Am crescut vanzarile tarii la foaia de copt pentru că e cel mai bun instrument muzical şi este ff ieftin.

Metodele inedite de predare au ajuns să fie admirate şi apreciate chiar şi peste Ocean. Clasamentul a fost realizat de către o fundaţie din America.

Ana-Maria Rusu - profesor de muzică: Am aplicat dintr-o pură curiozitate. M-am gândit să scriu și eu ceea ce fac, să văd oare ce se întâmplă. Mi s-a părut ceva inedit, l-am luat că un exercițiu de autocunoaştere. Fiind o materie vocațională și o materie, de ce să nu spun, pe care copiii o iubesc foarte tare, eu am încercat să mi adaptez puțin conținuturile din programă.

Lacramioara Paraschiv - profesor chimie: Cred că e cel mai iubit profesor de la noi. Îmi pare rău să spun asta despre mine, predau chimia, și odată am primit și eu un compliment: doamna sunteți aproape că doamna Rusu. Și m-am dus și i-am spus. Eu o iau ca pe un compliment.

Profesor: Mă bucur că toate metodele ei inovative sunt la îndemână elevilor de la școală noastră.

Liliana Hermineanu - profesor informatica: Din nefericire pentru sistem sunt din ce în ce mai puţini oameni care ies aşa din tipare. Ana s-a remarcat de când a devenit colegă noastră. S-a remarcat prin faptul că are un spirit aparte, un spirit care produce stări, care motivează, care provoacă.

Ana-Maria Rusu - profesor de muzică: Copiii sunt atat de încântaţi că profesoara lor, pe care ei o ştiu că e grozavă nu este grozavă doar pentru ei. Copiii vin cu drag la şcoala când ştiu că au pentru ce să vină.

Clasamentul în care a fost inclusă şi Ana Maria Rusu reunește cei mai dedicați și creativi profesori din întreaga lume. Din Romania au mai fost selectați, în anii trecuţi, alţi doi profesori, din Oradea şi Drobeta-Turnu Severin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » O profesoară din Focşani, printre cei mai buni 50 dascăli din lume. Cum a obţinut Ana-Maria Rusu recunoaştere peste ocean: "Am inventat predarea cu resurse 0"