Antena Meniu Search
x

Ore suplimentare pentru elevi după dezastrul de la Simulare Bac și Evaluare Națională

Rezultatele catastrofale de la simulări se combat cu ore suplimentare. Profesorii din peste 100 de şcoli şi licee din Capitală trebuie să organizeze pentru clasele a 8-a şi a 12-a ore remediale. Au fost 20 de şcoli în care niciun elev nu a trecut simularea la BAC sau la Evaluarea Naţională.

de Redactia Observator

la 01.04.2019, 22:06

Vezi și

Rezultatele catastrofale de la simulări se combat cu ore suplimentare. Profesorii din peste 100 de şcoli şi licee din Capitală trebuie să organizeze pentru clasele a opta şi a douăsprezecea ore remediale. Doar în Bucureşti, au fost 20 de şcoli în care niciun elev nu a reuşit să treacă simularea de Bacalaureat ori pe cea de la Evaluarea Naţională.

55 de şcoli gimnaziale şi alte 64 de licee din Capitală au intrat de luni în monitorizarea Inspectoratului Şcolar.

Asta înseamnă că profesorii trebuie să facă pregătire cu elevii în două etape, două săptămâni în luna aprilie şi două săptămâni în luna mai.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este vorba despre unităţile de învăţământ cu cele mai slabe rezultate din Capitală. 10 dintre ele au promovabilitate 0 la simularea de BAC şi alte 10 la Evaluarea Naţională, la proba de matematică.

La nivel naţional, procentul celor care au promovat verificarea pentru examenul maturităţii a fost de doar 36 la sută.

Ministrul Educaţiei nu vrea ca profesorii să fie plătiţi pentru orele suplimentare

Pentru că au mai puţin de trei luni până la adevăratele examene, tinerii sunt hotărâţi să se apuce de învăţat. Mai bine mai târziu decât niciodată, spun profesorii.

Ministrul Educaţiei a cerut tuturor inspectoratelor din ţară să ia măsuri, iar profesorii nu vor fi plătiţi pentru asta.

Ecaterina Andronescu spune că profesorii au destule ore rămase în norma didactică pe care le pot dedica elevilor mai slab pregătiţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Ore suplimentare pentru elevi după dezastrul de la Simulare Bac și Evaluare Națională